Schapen, geiten en hun herders vullen de straten van Madrid

door admin
Schapen, geiten en hun herders vullen de straten van Madrid

Het evenement belicht de impact van klimaatverandering en het effect daarvan op duizenden dieren. De wet die de veeroutes van Spanje beschermt, wordt herdacht, inclusief het vrije verkeer van kuddes van het ene naar het andere gebied voor zomer en winter.

Vrije activiteiten

Op 22 en 23 oktober, voorafgaand aan het hoofdevenement, zijn er tal van gratis activiteiten waar iedereen van kan genieten. De kuddes arriveren op de ochtend van de 22e bij de ingang van het stadspark Casa de Campo via de Puerta del Zarón.

Familie-evenementen

Dan, de volgende dag, is het de beurt aan de kinderen ouder dan 7 jaar om herders voor die dag te worden. Dit is iets voor het hele gezin. Naast leuk is het voor hen ook leerzaam. Bovendien is tot eind oktober de fototentoonstelling “100 jaar Mesta” te bezoeken. Deze toont foto’s van veeboeren die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan Transhumance. Deze is gratis te bezichtigen en te vinden in het Casa de Campo Environmental Education and Information Centre (CIEACC), op de Paseo Embarcadero.

Traditie

Het volledige programma van het evenement is nog niet bevestigd; er wordt echter verwacht dat het een soortgelijk format zal volgen als andere jaren. Daarom moet het beginnen in de Casa de Campo en doorgaan via de Plaza Mayor, Puerta del Sol, en eindigen in Cibeles. Hier begroeten leden van de gemeenteraad de herders. De traditie is dat ze 50 maravedis leveren voor elke 1.000 dieren die door La Villa komen. Dit is de prijs die herders moesten betalen om de paden te kunnen gebruiken. Zodra de ceremonie is voltooid, keren de boeren en hun kudden terug naar de Casa de Campo.

Ga voor meer informatie zodra deze beschikbaar komt naar diario.madrid.es

De Fiesta de transhumance begon in 1994 als eerbetoon aan het landelijke erfgoed van het gebied. Het maakt gebruik van een middeleeuwse regel die herders met hun dieren voorrang geeft door de stad. Madrid ligt aan een oude trekroute waar herders hun schapen in de zomer naar het noorden en voor de winter naar het zuiden verplaatsten.
De verhuizing naar het noorden voor de zomermaanden vond in mei van dit jaar plaats.

Dit vind je misschien ook leuk