Weerwaarschuwing voor zeer zware regen voor regio Valencia tot zaterdag

door admin
Weerwaarschuwing voor zeer zware regen voor regio Valencia tot zaterdag

De update van de weersvoorspellingen betreft de zuidkust van de provincie Valencia en de noordkust van de provincie Alicante. Eerst gold het weeralarm wegens hevige neerslag tot vrijdag, maar sinds donderdagochtend is dat gewijzigd naar zaterdagmorgen en van code geel naar code oranje. 

Zowel de neerslag als daarmee gepaard gaande stormen kunnen aanhoudend worden. Hierbij volgt een algemene temperatuurdaling die op sommige punten aan de Valenciaanse kust tot een minimum van ongeveer 10 graden zal dalen. 

Het verandert het weerbeeld bijna volledig in de Valenciaanse Gemeenschap vanaf vrijdag 00:00 uur. Vanaf dat moment geldt code oranje voor regenval die zeer sterk en aanhoudend kan zijn aan de zuidkust van de provincie Valencia en de noordkust van Alicante, met regenval tot 40 liter per uur. Deze gebieden en de zuidkust van Alicante zullen ook een actieve gele waarschuwing hebben voor regens tot 20 liter in één uur, waardoor records tot 80 liter in 12 uur en 100 liter in 24 uur kunnen worden bereikt.

Ook voor de stad Valencia voorziet Aemet een aanzienlijk toename van de kans op regen. HEt zal in de hele regio de eerste helft van vrijdag verspreid regenen. Al kan het hier en daar in de loop van de uren wel opklaren.

Voor zaterdag voorziet Aemet nog een gele waarschuwing voor regen tot 8 uur ’s ochtends met hoeveelheden tot 20 liter in een uur. Deze buien gaan gepaard met storm.

De week eindigt op zondag met een opmerkelijke verbetering van het weer in de regio Valencia. Aemet voorspelt voor die dag licht bewolkte of heldere luchten in de ochtend en matige bewolking in de middag. De minimumtemperaturen blijven min of meer stabiel ten opzichte van de records van de vorige dag, met een minimum van 12 graden en een maximum van 22 graden in Valencia.

Dit vind je misschien ook leuk