Hoge functionaris neemt ontslag na dood 10 ezels bij natuurproject

door admin
Hoge functionaris neemt ontslag na dood 10 ezels bij natuurproject

Het resultaat was echter de dood van 10 van de 50 ingezette ezels. Zijn ontslag werd aanvaard door Mireia Mollà, minister van Landbouw, Plattelandsontwikkeling, Klimaatnoodsituatie en Ecologische Transitie.

Stress, slechte voeding, beten en wonden

Zoals gemeld door InSpain.news, maakten de 10 ezels deel uit van een groep van 50 om bosbranden te helpen voorkomen door bosmassa te eten en natuurlijke brandgangen te creëren. Het lijkt er echter op dat het project niet effectief werd gecontroleerd, aangezien de dood van de dieren door verschillende factoren werd veroorzaakt. Deze omvatten stress, slechte voeding en beten en wonden van andere dieren. Er zijn echter nog meer theorieën.

Anonieme opmerking

Er werd een anonieme nota naar de gemeente gestuurd waarin de dieren werden bedreigd vanwege het lawaai dat ze ’s nachts veroorzaakten. Dierenartsen sluiten niet uit dat de stress door intimidatie door mensenhanden kan zijn ontstaan.

De overige 40 dieren zijn op 9 oktober verwijderd uit het natuurpark Desert de les Palmes de Castellón en zijn terug op het terrein van de eigenaar in Castellón.

Onderzoek naar de dood van 10 ezels

Er loopt ook een onderzoek naar de directeur-curator van het natuurpark Desert de les Palmes. Volgens Mollá “is er geen goede begeleiding van het project geweest”. Als zodanig heeft ze verzocht om zijn verschijning op vrijwillige basis in de Valenciaanse rechtbanken om hem de gelegenheid te geven uit te leggen wat er is gebeurd.

Er had eerder actie moeten worden ondernomen

Gecen (Group for the Study and Conservation of Natural Spaces) hekelde de passiviteit van de overheid en claimt aansprakelijkheid voor nalatigheid bij het beheer van het project. Omdat de sterfgevallen gespreid waren, had er eerder actie moeten worden ondernomen – na de eerste of tweede dood. De verantwoordelijken voor Gecen hebben echter duidelijk gemaakt dat ze niet tegen dit soort projecten zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk