Start 7e editie van Amsterdam Spanish Film Festival

door admin
Start 7e editie van Amsterdam Spanish Film Festival

Deze editie staat ook dit jaar weer in het teken van recente, originele en indrukwekkendste films van de Spaanse cinema. Het Amsterdam Spanish Film Festival biedt naast een uitgebreid genre aan Spaanse films ook live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops aan.          

Het volledige programma is hier in te zien. De iconische locaties waar toeschouwers terecht kunnen voor een duik in de Spaanstalige wereld zijn: Pathé Tuschinski, Pathé De Munt, Eye Filmmuseum and OBA Amsterdam.

Vanaf vrijdag kun je mee op een spannende en hartverwarmende reis en de Spaanse cinema vieren met opmerkelijke verhalen. Je wordt meegenomen op een reis van film, muziek en gastronomie; met de meest krachtige, tot nadenken stemmende, originele en plezierige Spaanstalige films die het afgelopen jaar zijn uitgebracht. Van spannende drama’s tot heerlijke komedie en baanbrekende documentaires, deze 7e editie zal je zeker verbazen!

Je kunt de brochure met het volledige programma downloaden.
Smakelijke ham en Spaanse drankjes zullen bij de meeste vertoningen aanwezig zijn om het publiek een echte Spaanse bioscoopervaring te bieden! 

Spanish Cinema Without Fear

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘zonder angst’. Daarom wordt de moedigste sectie gepresenteerd van Spaanse werken die de traditie trotseren en de moed hebben om te experimenteren met iets buiten en aan de periferie van de Spaanse cinematografische industrie.
De selectie van dit jaar in het programma omvat twee uitstekende documentaires: Destello bravío / Mighty Flash en El año del descubrimiento / Het jaar van de ontdekking.

Destello bravío / Mighty Flash van regisseur Ainhoa Rodríguez is op zondag 14 november te zien om 21 uur in EYE Filmmuseum. 

El año del descubrimiento / Het jaar van de ontdekking wordt eveneens in EYE Filmmuseum vertoond en dan op zaterdag 13 november om 13 uur. Deze film is van regisseur Luis López Carasco. 

Andalusian Food Focus

Dan is er nog een sectie met films uit Andalusië die in een partnerschap met Turespaña & Andalusia Tourist Office worden vertoond. 

Met een zeer sterke culturele identiteit is Andalusië ongetwijfeld een van de meest vruchtbare regio’s van Spanje voor artistieke creatie. Deze cyclus bestrijkt de verschillende paden die Andalusische Cinema de laatste tijd heeft bewandeld, van blockbusterfilms tot onafhankelijke auteursproducties.

De selectie van Amsterdam Spanish Film Festival omvat de drie films La trinchera infinita / De eindeloze loopgraaf (9 november om 20:30 uur in Paté Tuschinski), El verano que vivimos / De zomer die we beleefden (13 november om 21 uur in Paté Tuschinski) en Antonio Machado, Los días azules / Antonio Machado, De blauwe dagen (10 november om 20 uur in OBA). Een samenstelling van drie films met speciale evenementen en gasten die je onderdompelen in deze magische regio van Spanje.

Over het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)

Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek initiatief dat een breed publiek in Nederland gelegenheid biedt om zich onder te dompelen in een zorgvuldige selectie van Spaanse cinema en Spaanstalige films uit Latijns-Amerika. ASFF wordt georganiseerd en geprogrammeerd door SIN FIN CINEMA en biedt de bezoeker niet alleen een overzicht van de nieuwste trends in mainstream Spaanse cinema, maar heeft ook oog voor onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse en Spaanstalige films.

Dit vind je misschien ook leuk