Vier Spaanse steden in top 20 van vriendelijkste steden van Europa

door admin
Vier Spaanse steden in top 20 van vriendelijkste steden van Europa

Veel van de Europese steden worden beoordeeld op hun monumenten, architectuur en kunstaanbod, maar om reizen helemaal plezierig te maken, is de vriendelijkheid van de lokale bevolking de sleutel. Vier Spaanse steden blijken goed te scoren op vriendelijkheid. Naast een vriendelijke bevolking bieden ze andere ingrediënten voor een onvergetelijke stedentrip.

In alfabetische volgorde bekijken we de Spaanse steden die tot de vriendelijkste van Europa zijn uitgeroepen.

Bilbao

In het noordwesten van Spanje is Bilbao van industriestad uitgegroeid tot een van de meest interessante en vriendelijke steden in Spanje. Gelegen in het Baskenland, met zijn unieke eigen taal en cultuur maken een bezoek vanaf het begin intrigerend.

Voeg daar het Guggenheim Museum, de prachtige oude binnenstad en pittoreske stranden aan toe, en een reis naar Bilbao zou op de lijst moeten staan ​​voor je volgende stedentrip.

Lees hier meer over Bilbao 

Córdoba

Andalusië heeft veel prachtige steden. Wat Córdoba zo bijzonder maakt, is het compacte historische centrum met de fraaie, veelal bebloemde patio’s. Deze bezoek je het beste tijdens het Patio-festival in mei, wanneer de lokale bevolking je verwelkomt op hun uitbundig met bloemen gedecoreerde binnenplaatsen met wijn en muziek – tot de restaurants en bars waar het personeel de traditionele gerechten met een glimlach serveert. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het beroemde monument de Mezquita, de zeer goed bewaard gebleven moskee waar middenin een kathedraal is gebouwd. 

Lees hier meer over Córdoba 

Salamanca

Het is waarschijnlijk de unieke sfeer waaraan de oude universiteit en zijn studenten een grote bijdrage leveren, die Salamanca een welverdiende plaats op deze lijst opleverde. Daarnaast is de historische binnenstad niet voor niets benoemd tot werelderfgoed door UNESCO. Het centrum biedt een grote aaneenschakeling van monumentale panden in dezelfde mooie kleur en alle straten en steegjes lijken je naar het schitterende Plaza Mayor te leiden. Dit plein vormt het bruisende centrum van de stad, het studentenleven en de lokale bevolking. Zorg dat je er ’s avonds een plekje hebt op een van de terrassen als de lichten worden ontstoken en geniet van de bijzondere sfeer.

Lees ook: Top 7 van steden in Spanje voor een herfstvakantietrip

Toledo

Op ongeveer een uur rijden van Madrid ligt de fraaie stad Toledo. De historie druipt hier van de kasseien en muren; zoek een van de vele bars op voor een drankje en een hapje en laat de lokale geluiden, geuren en smaken over je heen spoelen. Bezoek de kathedraal en het mooie Alcázar of verdiep je in het bijzondere werk van de beroemde kunstschilder El Greco

Rest van Europa

De overige vriendelijkste Europese steden waren:

  • Baden Baden, Duitsland
  • Bakoe, Azerbeidzjan
  • Belfast, Noord-Ierland
  • Bled, Slovenië
  • Delft, Nederland
  • Évora, Portugal
  • Genua, Italië
  • Lugano, Zwitserland
  • Sofia, Bulgarije
  • Toulouse, Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk