Wat is dit jaar de top drie meest gekozen hondennamen in Spanje?

door admin
Wat is dit jaar de top drie meest gekozen hondennamen in Spanje?

Huisdierenbezitters beschouwen hun huisdieren vaak als een lid van het gezin. Daarom is het belangrijk ze een passende naam te geven; en zeker bij honden is de naam essentieel voor communicatie en interactie. Niet elke naam volstaat: hij moet kort zijn, gemakkelijk uit te spreken en in overeenstemming met het karakter van het dier. Vaak krijgen honden de naam van mythische goden zoals Thor of Zeus. Maar soms ook gewoon een grappige naam als Socks. 

Wereldwijde oveeenkomsten

Hondennamen blijken wereldwijd nogal overeen te komen. Dat blijkt uit een onderzoek dat huisdierenverzekeraar Budget Direct heeft uitgevoerd naar de populairste hondennamen in verschillende landen. Aan de hand van gegevens uit openbare hondenregisters, liefdadigheidsinstellingen voor dierenwelzijn en dierenverzekeraars heeft het bedrijf een top10 mannelijke en vrouwelijke hondennamen in de deelnemende landen vastgesteld.  

Meest voorkomende hondennamen in Spanje 

De top 3 van meest gebruikte namen voor vrouwtjeshonden in Spanje bestaat uit Luna, Nala en Kira. In Spanje is de populairste hondennaam voor reuen opmerkelijk genoeg Coco, gevolgd door Thor en Max. Daarmee heeft Spanje bij de mannetjeshonden een originele hondennaam op nummer 1. Bij de hondennamen voor mannetjes is Max de duidelijke en onbetwiste wereldwijde winnaar. Volgens de Budget Direct-ranglijst is de naam twee keer zo populair als nummer twee, Charlie, en het meest gekozen in de Verenigde Staten, Mexico, Ecuador, Venezuela, Nederland, Portugal, Kroatië en Griekenland. Charlie komt vaker voor in Canada, Ierland, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Spanje is, als het op de meest gekozen vrouwtjesnaam aankomt, wat minder origineel. Luna is niet alleen het populairst in Spanje, maar ook wereldwijd de meest gekozen naam. Daarnaast is Luna ook favoriet in Costa Rica, Portugal, Zwitserland, Ecuador, Colombia, Venezuela, Chili, Israël, Servië, Finland, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, België en Nederland. Andere namen die wereldwijd populair zijn, zijn Bella en Lola. Egypte schittert door originaliteit: daar is Vodka de meest gebruikte naam voor teefjes.

Dit vind je misschien ook leuk