Caminito del Rey aantrekkelijker gemaakt voor Instagrammers en influencers

door admin
Caminito del Rey aantrekkelijker gemaakt voor Instagrammers en influencers

De unie van bedrijven Sando, Salzillo Servicios Integrales en Mundo Management krijgt de commerciële exploitatie en het onderhoud van de Caminito del Rey in handen. Zodra het contract is geformaliseerd, worden de plannen van het winnende voorstel van de provinciale openbare aanbesteding geanalyseerd. 

Ideaal decor voor influencers en Instagrammers

Een van de details die de krant El Español al zegt te weten, is dat de nieuwe concessiehouder het audiovisueel potentieel van de Caminito optimaal wil benutten omdat de aantrekkelijkheid van de omgeving en het pad door de spectaculaire kloof een ideaal decor biedt voor het beeldmateriaal van Instagrammers en influencers.

Het plan van de nieuwe concessiehouder is om samen met Andalucía Film Office van de omgeving een ‘natuurlijke set te maken voor duurzaam filmen’. De Andalusische Filmcommissie is een non-profitinstelling die tot doel heeft de Zuid-Spaanse regio als filmlocatie te promoten en bedrijven en professionals in de audiovisuele industrie te ondersteunen bij de logistiek van hun producties in Andalusië. 

Het filmoffice biedt tot twintig mogelijke locaties voor audiovisuele producties, zoals de Engelse begraafplaats in Málaga, La Alcazaba en de botanische tuin in dezelfde stad. Ook de witte dorpen Cómpeta en Frigiliana worden vaak als locatie gekozen door productiebedrijven. De Caminito schittert echter nog door afwezigheid op deze lijst. 

De nieuwe concessiehouders willen een ​​bewegwijzering maken van ruimtes voor zogenoemde ‘Photocall instagramer’. Daarmee wordt de aantrekkelijkheid van bepaalde punten benadrukt en de veiligheid vergroot voor degenen die er naar toe komen om deze punten vast te leggen voor sociale media. 

Famtrips

Om het toerisme naar de Caminito del Rey en omgeving te promoten zullen ook famtrips georganiseerd worden. Dit zijn speciale reizen waaraan bloggers en influencers en reisagentschappen kunnen meedoen om ze er zo toe te verleiden over de locatie te publiceren.

Reizende tentoonstellingen

De nieuwe uitbaters van de Caminito willen ook het verleden van de locatie onder de aandacht brengen. Hiertoe zal oud materiaal worden gerecupereerd in samenwerking met de gemeenten Ardales en Álora en Sevillana/Endesa om ‘reizende tentoonstellingen uit te voeren’. De Caminito werd aangelegd om material over te vervoeren voor de bouw van de waterkrachtcentrale in El Chorro.

Andere plannen

Naast een opknapbeurt voor de Puente del Rey, vernoemd naar het bezoek van koning Alfonso XIII nu een eeuw geleden, wordt ook het pand Casa del Hoyo in de Valle del Hoyo hersteld. Daar is ooit door archeologen de aanwezigheid van middeleeuws islamitisch en Castiliaans keramiek vastgesteld. Ook wil men het oude treinstation opknappen voor verschillende doeleinden (bagageopslag, pendelbusdienst, informatie- en VVV-kantoor, tentoonstellings- en opleidingsruimte. 

Bezoekerscentrum

Wie de Caminito del Rey wel eens heeft bezocht is het vast wel opgevallen: een enorme, lege parkeerplaats bij een modern gebouw dat al jaren niet in gebruik is. Dit zou het bezoekerscentrum worden. Het is voor 1 miljoen euro gebouwd, betaald door de provincie Málaga. Sando, Salzillo Servicios Integrales en Mundo Management stellen verbeteringen voor met betrekking tot dit complex. Ze willen een inclusieve bibliotheekruimte met referentiemateriaal over de Caminito en zijn omgeving in verschillende talen en boeken in braille. Daarnaast moeten er verlichte vitrines komen die objecten uit de prehistorische grot van Ardales en originele stukken van de Caminito tentoon te stellen. Daarbij worden nog drie ruimtes gecreëerd over de waterkrachtindustrie van Malaga, de geologische oorsprong van El Chorro en de eerste Neolithische nederzetting van 7000 jaar geleden. Allemaal met informatiepanelen en QR-codes.

Concessiecontract

Het concessiecontract dat al met deze unie van bedrijven is geformaliseerd, heeft een looptijd van vijf jaar. In ruil voor hun commerciële exploitatie verbinden de firma’s zich ertoe een jaarlijkse vergoeding van 350.000 euro te betalen aan de Provinciale Staten, alsook de onderhoudskosten van de grootste toeristentrekker van de provincie Málaga op zich te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk