Vlinderpark in Benalmádena verkozen tot beste attractie in Spanje

door admin
Vlinderpark in Benalmádena verkozen tot beste attractie in Spanje

Een panel van experts uit de industrie heeft het vlinderpark in Benalmádena voor deze vijfde editie van de Remarkable Venue Awards gekozen vanwege de grote aantrekkingskracht. Ze noemen de ‘Mariposario de Benalmádena’ het is het grootste en meest spectaculaire vlinderpark van Europa.

De prijs wordt toegekend door het platform voor entreebewijzen Tiquets en eert attracties zoals themaparken en dierentuinen. Om tot het eindoordeel te komen, worden eerst meer dan 850.000 klantbeoordelingen bekeken. Naast de prijs voor de beste attractie, zijn er prijzen voor het beste museum, de meest opmerkelijke locatie, het beste monument en de beste onsite-ervaringen. Onder de nominaties waren parken en locaties uit Frankrijk, het VK, Ierland, Nederland, de Verenigde Staten, Italië en Spanje. 

Concurrentie

De concurrentie was groot maar het vlinderpark versloeg het themapark Puy du Fou España in Toledo, de wijnmakerij Codorníu in Barcelona en het aquarium Poema del Mar in Las Palmas de Gran Canaria.

De winnaars zijn vorige maand gekozen door een panel van experts uit de sector in elk land. De prijs is positief voor Benalmádena omdat het de positionering van deze plaats aan de Costa del Sol versterkt binnen de toeristische markt. Het vlinderpark doet nu mee aan de finale waar de beste attractie ter wereld wordt gekozen. Deze wordt in januari gehouden in Amerika.

Felicitaties van burgemeester

De burgemeester van Benalmádena, Víctor Navas, bezocht de attractie afgelopen vrijdag om het management van het park te feliciteren met hun voortdurende inspanningen om het de meest bezochte attractie in de gemeente te maken.

“Vandaag willen we het vlinderpark eren voor zijn succes bij de erkenning als de beste toeristische attractie in Spanje. Dit park is altijd de meest bezochte attractie in onze stad en hoort zelfs bij de meest bezochte attracties van de provincie, dus dit vervult ons met trots. De prijs versterkt de toeristische attractie van Benalmádena, dat de grootste concentratie aan recreatieruimtes aan de Costa del Sol biedt”, zei de burgemeester.

Het vlinderpark in Benalmádena

Het vlinderpark ligt aan de rand van Benalmñadena Pueblo, naast de boeddhistische stoepa. Het is gevestigd in een Thaise tempel en bevat exotische landschapstuinen. Er leven meer dan 1.500 soorten vlinders samen met andere exotische dieren zoals toekans, schildpadden, vleermuizen, kikkers en papegaaien. 

Dit vind je misschien ook leuk