Grootste planetarium van Europa komt in Málaga

door admin
Grootste planetarium van Europa komt in Málaga

Het planetarium zal verschijnen tussen de winkelcentra Plaza Mayor en Bahía Blanca, op een goed bereikbare locatie naast de snelweg A-7. De bouwwerkzaamheden beginnen in 2022 en zijn naar verwachting in 2023 afgerond.

Koepel

Het toekomstige planetarium krijgt een koepel met een diameter van 27 meter en heeft plaats voor 400 mensen. Daarmee wordt het de grootste in de EU. Dit hebben de initiatefnemers van het project onder leiding van astrofysicus Alberto Castro, gemeld. 

Het planetarium komt te staan ​​op een perceel van 8.811 vierkante meter tussen de winkelcentra Plaza Mayor en Bahía Blanca, naast de snelweg A-7. Momenteel worden de sponsors geselecteerd. 

Innovatieve tentoonstellingen

De faciliteit krijgt bovendien bijna duizend vierkante meter voor het hosten van innovatieve tentoonstellingen op het gebied van wetenschap en technologie. Er zal speciale aandacht zijn voor interactie met bezoekers.

Scholieren

In een andere grote ruimte worden educatieve workshops georganiseerd met voor kleuters, schoolkinderen en middelbare scholieren. Het doel is om wetenschappelijke en technologische kennis op een plezierige manier toegankelijk te maken voor deze doelgroepen.

In de grote koepel worden films vertoond met verschillende vrijetijds- en wetenschapsthema’s, naast planetariumsessies met recreaties van het hemelgewelf in verschillende tijden en plaatsen.

250.000 bezoekers per jaar

Het Málaga Planetarium wordt uitgerust met 8K-technologie en een surround sound-systeem. Het wordt naar verwachting in 2023 geopend en de oprichters hopen op meer dan 250.000 bezoekers per jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk