Dolfinarium en aquarium in Palma sluiten vanwege uitblijven bezoekers

door admin
Dolfinarium en aquarium in Palma sluiten vanwege uitblijven bezoekers

Het management van het aquarium heeft aangegeven dat de sluiting tijdelijk zal zijn. “Het seizoen 2021 is goed geweest tot Kerstmis, sindsdien is het aantal bezoekers gekelderd door het gebrek aan toeristische activiteit en de annulering voor deze maanden van schoolexcursies door omicron. Hieraan moeten we toevoegen dat het gebrek aan toeristen uit de Imserso [ouderenreizen] ook een negatieve impact heeft”, legt algemeen directeur Joan Rams uit. 

De directie van het aquarium hoopt de voorzieningen vanaf mart weer te kunnen openen. Normaal gesproken trekken ze jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers. Het aquarium werd in 2007 geopend. Het biedt bezoekers een rondleiding door de verschillende mariene habitats en hun bedreigingen. Het is eigendom van het bedrijf Coral World International. Dit heeft vier aquaria over de hele wereld: The Underwater Observatory (Israël), Maui Ocean Centre (Verenigde Staten), AQWA (Australië) en Palma Aquarium (Spanje).

Dolfinarium ook dicht

Tegelijkertijd heeft Aspro Group, eigenaar van het dolfinarium Marineland in Palma (Mallorca), ook aangekondigd dat het om dezelfde redenen alleen in het weekend zal openen. 

Dit vind je misschien ook leuk