Formule 1 coureurs kijken uit naar GP van Spanje in Barcelona

door admin
Formule 1 coureurs kijken uit naar GP van Spanje in Barcelona

Deze Formule 1-race wordt een thuiswedstrijd voor de Spaanse coureurs Carlos Sainz en Fernando Alonso. Hoewel het seizoen nog jong is, lijkt alleen Sainz een kans te hebben op een mogelijke podiumplaats. Vooralsnog zijn er echter andere coureurs binnen de Formule 1 die op dit moment in de schijnwerpers staan: de Nederlandse wereldkampioen Max Verstappen en Charles Leclerc uit Monaco die dit seizoen met een razendsnelle Ferrari van start ging.

De afgelopen week wordt er vanuit meerdere teams gesproken over een behoorlijk pakket aan updates voor de auto’s en de techniek eromheen. Waar Ferrari een vliegende start had dit seizoen, komt Red Bull – en voornamelijk Max Verstappen – de laatste races steeds dichterbij de nummer 1 van het moment.

Stand Formule 1 voordat race van Spanje begint

Momenteel staat Leclerc op de eerste plaats met 104 punten. Max Verstappen komt steeds dichterbij en heeft inmiddels 85 punten behaald. Verstappen won in 2016 op 18-jarige leeftijd zijn eerste Formule 1-race ooit op het circuit van Barcelona. Wanneer hij dit nog eens overdoet dan wordt het gat tussen hem en Leclerc steeds kleiner.

De twee doorgewinterde coureurs Carlos Sainz en Fernando Alonso spelen dit weekend een thuiswedstrijd in Spanje. Sainz heeft op dit moment 53 punten behaald en staat op de vijfde plaats. Fernando Alonso behaalde tot op heden slechts 2 punten in vijf races en staat daarmee op de zestiende plek.

Hoe laat en waar wordt de race uitgezonden in Nederland en Spanje?

Hieronder het tijdschema van alle sessies die vrijdag, zaterdag en zondag zullen worden gereden. Het gaat hierbij om de lokale tijden in Barcelona.

  • Vrijdag 20 mei van 14.00-15.00 uur: eerste vrije training
  • Vrijdag 20 mei van 17.00-18.00 uur: tweede vrije training
  • Zaterdag 21 mei van 13.00-14.00 uur: derde vrije training
  • Zaterdag 21 mei van 16.00-17.00 uur: kwalificatie
  • Zondag 22 mei om 15.00 uur: race

 

In Nederland kan de race live worden bekeken via de streamingdienst Viaplay of via F1TV (beide alleen met abonnement te bekijken). De samenvatting van de kwalificatie en de race wordt via Ziggo uitgezonden. Vanuit Spanje is de race live te volgen via onder meer Telecinco of via Mediaset (alleen kwalificatie en race). Ook met een abonnement op Movistar Plus+ en DAZN kan de race en diverse extra’s worden bekeken.

Twee Nederlandse coureurs te zien in Barcelona

Bijzonder is dat op vrijdagmiddag de vrije training van start gaat met twee Nederlandse coureurs. Niet alleen Max Verstappen zal zijn auto testen op het Spaanse circuit, ook nieuwkomer Nyck de Vries maakt dit weekend officieel zijn debuut in de Formule 1 en mag de eerste vrije training rijden voor het team van Williams.

De Formule 1-teams zijn dit seizoen verplicht om minstens twee keer een beginnend coureur te laten rijden tijdens de eerste vrije training. Nyck de Vries was de afgelopen jaren succesvol in de Formule 2 en de Formule E en staat onder contract bij Mercedes.

Dit vind je misschien ook leuk