Het grootste labyrinth van Spanje is geopend

door admin
Het grootste labyrinth van Spanje is geopend

Samen vormen de cipressen een Keltisch kruis. Het enorme doolhof is te vinden in het kleine dorpje Vilarmaior in de provincie Lugo in Galicië. 4 duizend bomen zijn verdeeld over een plot van 6.120 vierkante meter. Het doolhof is ontworpen door Raún Castellar. 

Het duurt gemiddeld 40 minuten om de 2,3 kilometer lange route van labyrintische gangen te voltooien. Zelfs degenen die tot het gilde van de gedesoriënteerden behoren, kunnen met een gerust hart naar binnen: er is een telefoonnummer voor noodgevallen bij de ingang.

Het unieke doolhof is ontworpen door Raúl Castellar – een medewerker van Adrian Fisher. “Dit is een van de beroemdste labyrintontwerpers ter wereld”, zegt José Luis Meitín, initiatiefnemer van het project.

Keltische cultuur en natuur

De landbouwingenieur en tekenaar was dit avontuur al voor het uitbreken van de pandemie begonnen. Hij koos Vilarmaior vanwege de hoge dichtheid aan rotstekeningen. Die vormen de belangrijkste attracties van deze gemeente, die een paar jaar geleden speciale routes introduceerde om het erfgoed te verkennen.

“Omdat ik uit het dorp kom, wilde ik iets doen dat te maken had met het landschap. Toen ik hoorde over de rotstekeningen in Vilarmaior, leek het me interessant deze aan te vullen”, legt Meitín uit.

De liefhebber van rotstekeningen, Keltische cultuur en natuur kan in het labyrinth een “terugkeer naar de oorsprong” zien, een plek om te verdwalen en een duurzamer verleden te herontdekken. “Groene vrijetijdsbesteding voor iedereen”, noemt hij het op zijn website.

Een uitkijktoren volgt

Meitín heeft een perceel van twee en een halve hectare gehuurd voor de bouw van deze groene attractie. Het terrein wordt voorzien van een kiosk, een picknickplaats, toiletten en parkeerplaatsen. Het labyrint zelf is al voltooid en wordt op middellange termijn aangevuld met een “Breoghan-toren” – een uitkijkpunt dat via een wenteltrap kan worden beklommen en van waaruit je het Keltisch kruis vanuit vogelperspectief kunt zien.

Praktisch

De nieuwe attractie is tot en met 12 oktober geopend van dinsdag tot en met zondag. Normale toegang is 5 euro, kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen 3 euro en kinderen onder de 7 jaar mogen gratis het doolhof verkennen. Huisdieren zijn ook welkom in het Breoghán-doolhof.

Dit vind je misschien ook leuk