Marbella opgeschrikt door twee schietpartijen in 24 uur

door admin
Marbella opgeschrikt door twee schietpartijen in 24 uur

Het geluid van geweerschoten drong opnieuw Marbella binnen als gevolg van twee mogelijke afrekeningen. De politie onderzoekt op dit moment of de schietpartijen aan elkaar zijn gerelateerd. De Zuid-Spaanse badplaats wordt sinds 2018 geteisterd door regelmatige afrekeningen door huurmoordenaars die het op rivalen in de drugshandel hebben voorzien.

Het eerste incident gebeurde afgelopen dinsdag rond 17.45 uur in de omgeving van Lago de las Tortugas, vlakbij de Lomas de Nueva Andalucía en Aloha Golf. Van daaruit kreeg het noodnummer 112 een melding van een persoon die schoten had gehoord. Tegelijkertijd waarschuwde deze dat er mogelijk een gewonde was.

Gewonde Ier

De Nationale Politie, die het onderzoek op zich nam, spoedde zich samen met de gezondheidsdiensten en de lokale politie naar de plaats van de schietpartij. Daar aangekomen, zagen ze dat de gewonde man in zijn zij was geschoten. Hij werd daarop overgebracht naar het Costa del Sol ziekenhuis. Het slachtoffer is een 24-jarige Ier en zijn nier is door de kogel aangetast. 

De patiënt weigerde te spreken met de Nationale Politie, die de gebeurtenissen onderzoekt. De man van Ierse nationaliteit blijkt slechts een paar dagen in Spanje te zijn. 

Tweede schietpartij in Marbella

Na deze gebeurtenis waren er nog geen 24 uur verstreken of er werd opnieuw geschoten in Marbella. Deze keer tussen twee auto’s. Die reden woensdag rond 12:10 uur over de avenida Virgen del Rocío in San Pedro de Alcántara, toen een inzittende van een van de auto’s op de andere begon te schieten. Getuigen belden de Spoedeisende hulp en de Nationale Politie kwam ter plaatse.

Deze keer waren er geen gewonden. Wel kwam een verdwaalde kogel terecht op de parkeerplaats van een dealer in luxe auto’s. De kogel heeft een Range Rover geraakt van een klant van die dealer die zijn auto voor de deur had geparkeerd.

Meer mankracht nodig

Gezien deze gebeurtenissen vragen de politievakbonden Marbella om een ​​beter politiebureau met meer middelen om de georganiseerde misdaad met meer garanties te kunnen bestrijden. “We eisen dat de politie van Marbella wordt uitgebreid om op die van Algeciras te lijken”, is de eis van de politievakbond SUP. Een woordvoerder legt in de krant SUR uit dat er elk jaar dezelfde problemen zijn en dat er dringend meer middelen nodig zijn. Hieronder elektrische wapens om gewelddadige situaties beter aan te kunnen en letsel aan derden te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk