49 mensen gearresteerd in Andalusië in onderzoek naar drugshandel

door admin
49 mensen gearresteerd in Andalusië in onderzoek naar drugshandel

Het onderzoek vormt onderdeel van operatie Baree en begon in december 2021. De aanleiding om het onderzoek te starten was de informatie dat een criminele organisatie hasj in boten vervoerde door de rivier de Guadalquivir. Verder bleek uit het onderzoek dat de groep werd geleid door twee bekende drugshandelaren die tal van veiligheidsmaatregelen namen om politieoptreden te voorkomen.

Gestructureerde organisatie

De criminele organisatie ging op een gestructureerde manier te werk. Ze hadden een groep die verantwoordelijk was voor de logistiek van de boten. En iemand anders die het laden, brandstof en eten regelde.

De bendeleden hadden ook hun eigen beveiliging. Het was hun taak om de andere leden op de hoogte te stellen van eventuele beleidsactiviteiten. Maar ook om te voorkomen dat andere criminele organisaties hun hasj zouden stelen. Daardoor waren ze zwaar bewapend.

Met behulp van krachtige semi-rigide boten, vissers- en recreatieboten, reisde de organisatie langs de kust van Sanlúcar over de rivier de Guadalquivir. De bendeleden waren goed bekend in het gebied. Daarom wisten ze als geen ander de plekken waar ze hun voorraden hasj goed konden verbergen. 

Huiszoekingen

Op basis van de informatie van de politie gaf de rechtbank in Sanlucar de Barrameda toestemming voor huiszoekingen. Dit resulteerde in 37 huiszoekingen in de steden Sanlúcar, Chipiona, Trebujena en in het dorp El Rocío in Cadiz. Naast dat er naar aanleiding van deze huiszoekingen 49 mensen gearresteerd konden worden, werd beslag gelegd op onder meer 14.380 kilo hasj, vuurwapens, munitie, boten, brandstofflessen, mobiele telefoons en documenten. De organisatie bleek in één maand tijd tot 20 ton hasj van Marokko naar Spanje te hebben vervoerd.

Dit vind je misschien ook leuk