Twee Spaanse eilanden tussen mooiste natuurbestemmingen ter wereld 2023

door admin
Twee Spaanse eilanden tussen mooiste natuurbestemmingen ter wereld 2023

Deze koude en natte periode van het jaar wordt door veel mensen aangegrepen om hun zomervakantie te boeken. En geef ze eens ongelijk; na de kerst verlangen veel mensen weer naar de zon en het uitzoeken van een zomerse bestemming zorgt bij velen van hen al voor een beter humeur.

Tripadvisor komt met top 25 mooiste natuurbestemmingen

Om al deze zonliefhebbers een stukje de goede weg op te helpen, spelen veel reisplatforms hier slim op in door verschillende ranglijsten te publiceren met mooie bestemmingen. Er zijn er inmiddels talloze maar in dit geval heeft het bekende platform Tripadvisor, dat is gebaseerd op de meningen van mensen die ook daadwerkelijk op de bestemming zijn geweest, een ranglijst samengesteld van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld, genaamd ‘Travellers Choice 2023’.

Zoals de naam al aangeeft, zijn dit de bestemmingen die in de afgelopen twaalf maanden door reizigers zijn uitgekozen en die geliefd zijn vanwege het feit dat je hier het best kunt genieten van het buitenleven. En wat zo bijzonder is; twee Spaanse eilanden komen ook in deze lijst voor. Dit terwijl de lijst slechts 25 bestemmingen bevat die over de hele wereld te vinden zijn.

Twee Spaanse eilanden in beste natuurbestemmingen ter wereld

Mallorca neemt namelijk een zevende plaats in op deze ranglijst. En dat is niet zonder reden; het eiland biedt namelijk talloze stranden, baaien, bergdorpjes, pittoreske haventjes en zelfs grotten zoals die van Drach in Porto Christo. Ook het Canarische eiland Lanzarote staat in deze lijst en wel op de dertiende plek. Volgens Tripadvisor is dit het ‘beste eiland om naartoe te gaan wanneer kinderen geen zin hebben om voor de tiende keer naar hetzelfde strand te gaan tijdens de zomervakantie’.

Welke andere plekken staan in de top 25 mooiste natuurbestemmingen ter wereld?

Het leuke aan deze lijst van Tripadvisor is dat er per bestemming ook enkele highlights worden genoemd die je echt niet mag missen, mocht je besluiten deze bestemming vast te leggen voor de zomer (of elk ander moment van het jaar). De top 3 van de Travellers Choice 2023 lichten we hieronder uit:

De lijst wordt aangevoerd door Mauritius, een prachtige tropische bestemming in Afrika. Dit eiland ligt in de Indische Oceaan vlakbij Madagascar en biedt stranden met kristalhelder water, avontuur, duiken en snorkelen en spectaculaire bergen. De tweede plaats gaat naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Deze plek wordt omgeven door historische bezienswaardigheden, tempels, heilige plekken en fascinerende dorpen. Het brons is dit jaar voor Serengeti National Park in Tanzania, de plek die als inspiratie diende voor een van de meest bekende Disneyfilms ‘The Lion King’.

Check de website van Tripadvisor voor de volledige ranglijst van de mooiste natuurbestemmingen voor 2023.

Dit vind je misschien ook leuk