Lachen om Spaanse politici en andere beroemdheden

door admin
Lachen om Spaanse politici en andere beroemdheden

Sinds afgelopen zaterdag is de expositie van ‘ninots’ te bezoeken langs de Explanada de Nuevo Centro. Ninots zijn de grote papier-mâché-poppen die jaarlijks de optochten tijdens de Fallas-feesten in Valencia opluisteren met hun spottende aanwezigheid. Dankbaar maken de makers gebruik van de ultieme gelegenheid politici, acteurs en andere VIPs in hun land en daarbuiten met humor te bekritiseren. 

Poetin en Obama in tutu

Zo kun je dit jaar tot 14 maart onder veel meer Poetin en Obama in tutu bewonderen, zie je Podemos-leider Pablo Iglesias op het toilet met een rol toiletpapier waarop het hoofd van premier Rajoy staat afgebeeld, het voormalige koningspaar Juan Carlos en Sofia in strandoutfit of de Duitse Bondskanselier Angela Merkel met de broek op haar knieën. In totaal zijn er meer dan 750 ninots te bezichtigen.

Twee ninots worden ‘gered’

De Fallas-feesten vormen het jaarlijks terugkerende hoogtepunt in Valencia. Van 15 tot 19 maart is het feest en op 18 maart worden traditiegetrouw alle ninots verbrand tijdens de ‘Nit del Foc’ (nacht van het vuur). Twee ninots blijft dit lot bespaard. Tot 15 maart kan het publiek namelijk stemmen op twee ninots die bijgezet zullen worden in het Fallas-museum in de Oost-Spaanse stad.

Dit vind je misschien ook leuk