‘Netflix vanaf september ook in Spanje’

door admin
'Netflix vanaf september ook in Spanje'

Via Netflix kun je tegen betaling van een abonnement online films en series streamen en ze bekijken op je televisie op een door jou gekozen moment.

LG en Samsung 

De mogelijke lancering van Netflix in Spanje werd enkele maanden geleden al door het Spaanse Teknautas aangekondigd. Volgens El Confidencial is Netflix in onderhandeling met diverse Hollywood studio’s en distributeurs om een Spaanse lancering te kunnen bewerkstelligen. Zo is het in gesprek met LG en Samsung om de dienst via televisietoestellen van deze merken aan te kunnen bieden.

Netflix is al actief in verschillende Europese landen. De relatief late lancering in Spanje zou volgens El Confidencial te maken hebben met de complexe auteursrechtregelingen in het land. Deze maken het onmogelijk dat de meest populaire series en films van het moment gestreamd kunnen worden. Bovendien zou het bedrijf zich hebben laten afschrikken door het hoge piraterij-gehalte dat Spanje kent.

Vergelijkbare diensten

Toch durfden vergelijkbare diensten zoals Yomvi (720.000 betalende gebruikers) en Wuaki.tv (1,5 miljoen gebruikers) het wel aan. Sinds kort bestaat ook Movistar Series en zijn er natuurlijk de 1,5 miljoen betalende Canal+ gebruikers. 

Dit vind je misschien ook leuk