Málaga trekt veel bezoekers tijdens cultuurnacht ‘la Noche en Blanco’

door admin
Málaga trekt veel bezoekers tijdens cultuurnacht ‘la Noche en Blanco’

Het cultuurevenement in Málaga vol dans, muziek en kunst trok duizenden bezoekers naar het centrum waar 183 activiteiten op 143 verschillende locaties plaatsvonden. Het thema van het evenement was dit jaar El Mar.

Centre Pompidou

Zoals verwacht ging de meeste belangstelling van het publiek naar de in maart jongstleden geopende musea Centre Pompidou en het Museo Ruso de San Petersburgo. Het Centre Pompidou had bij het vallen van de duisternis al een rij die om het gehele gebouw paste. De toestroom van bezoekers hield aan tot middernacht. In dit eerste niet-Franse filiaal van het beroemde museum in Parijs, is naast de permanente collectie ook de eerste tijdelijke tentoonstelling te bezichtigen met 46 tekeningen van de Spaanse kunstenaar Joan Miró uit de laatste decennia van zijn leven.

Museo Ruso de San Petersburgo

Ook het museo Ruso, met vijf eeuwen Russische kunst, trok veel bezoekers. Hier is de eerste tijdelijke tentoonstelling ‘La época de Diaghilev’ te zien. Ondanks dat dit museum iets verder uit het centrum ligt, werd ook hier de rij voor de ingang amper kleiner gedurende de nacht. Volgens het museum zijn er zaterdagnacht meer dan 2000 bezoekers geweest.

Museo Carmen Thyssen

Voor een bezoek aan het Museo Carmen Thyssen moest het publiek een uur in de rij staan. Hier is momenteel de tentoonstelling Días de verano. De Sorolla a Hopper te zien, over de opkomst van het sociale fenomeen strand en zee aan het einde van de negentiende eeuw.

Ook het Centro de Arte Contemporáneo (CAC), dat overigens het hele jaar door gratis te bezoeken is, trok veel publiek voor de tentoonstelling ‘No Comment’, over de Chinese kunstenaar Yan Pei-Ming.

Bij het Museo Picasso Málaga stond geen lange rij, maar gedurende de nacht bleven mensen wel binnenlopen. Vanaf juni van dit jaar is in dit museum een tentoonstelling te zien over Louise Bourgeois, een Frans-Amerikaanse kunstenares.

Muziek op straat

De cultuurnacht in Málaga vond niet alleen plaats in de musea, maar zeker ook op straat waar op veel pleintjes en hoeken life muziek te horen was.

Dit vind je misschien ook leuk