Oudste en emblematisch café in Madrid sluit voorgoed na 128 jaar

door admin
Oudste en emblematisch café in Madrid sluit voorgoed na 128 jaar

Café Comercial begroette zijn eerste klant op 21 maart 1887 en bracht de mededeling van sluiting maandag via het Facebook-profiel. ‘Geachte cliënten van Café Comercial: Na zoveel jaren van activiteit van Café Comercial willen we jullie meedelen dat we gaan sluiten per 27 juli 2015. Het spijt ons dit bericht te moeten schrijven, maar de dag is gekomen. Daarom willen we met heel ons hart jullie danken voor het vertrouwen dat jullie ons hebben geschonken gedurende dit groot aantal jaren gevuld met prachtige ervaringen. We hopen dat jullie een mooie herinnering bijblijft aan Café Comercial. Een hartelijke groet. Café Comercial.

Vierde generatie

Verder is er niets bekend over het motief waarom de eigenaren de deuren hebben dichtgegooid. Sinds 1909 was het café in handen van de familie Contreras. De laatste jaren werd het bestierd door inmiddels de vierde generatie. In het jaar 2000 ontving het etablissement nog de prijs voor het beste café van het jaar in Madrid.

Beroemdheden

De veelgeprezen koffie en churros, brood met tomaat en olijfolie en de tortilla werden gedurende de jaren genuttigd door talloze beroemdheden, waaronder schrijvers, journalisten, stierenvechters en acteurs. Er vonden veel literaire salons plaats in de jaren die volgden op de Spaanse Burgeroorlog. Tot de sluiting vonden nog regelmatig poëzie-voordrachten, lezingen en acoustische muziekavonden plaats op de eerste verdieping van het pand aan de Glorieta del Bilbao in het centrum van Madrid.

Vaste klanten vol onbegrip

Online werd met veel teleurstelling en shock gereageerd vooral op Facebook en Twitter. Velen begrijpen niet hoe een instituut van dergelijk formaat voorgoed zijn deuren kan sluiten. Het café was tot nog toe niet bereikbaar voor commentaar aan de verschillende media die de reden van sluiting hebben geprobeerd te achterhalen.

Dit vind je misschien ook leuk