Nieuwste Espanje! weer in de winkel

door admin
Nieuwste Espanje! weer in de winkel

Het is het tweede nummer nadat España y Mas en Spanje Magazine samengingen. Je leest over de mooiste Spaanse steden, hoe je Andalusië anders kunt beleven door op de fiets te springen of wat Barcelona je te bieden heeft in de winter. 

Vicente Amigo

Voor dit nummer werd de levende flamenco-legende Vicente Amigo geïnterviewd, die de leukste plekken van zijn geboortestad Córdoba laat zien. De maestro bezocht eind oktober Nederland, waar hij optrad in Carré.

Tapas

In ‘Tijd voor tapas’ komen er weer heerlijke recepten aan bot, zoals een echt winters stamppotje met bietjes, snijbiet en gegrilde serranoham of verse vijgen gevuld met blauwe kaas en ibericoham of gekaramelliseerde chorizo met amandelen. 

Wijn

Om je echt te verdiepen in de Spaanse wijncultuur zou je een van de vele wijnstreken die het land rijk is kunnen bezoeken. Espanje! liet tien wijnimporteurs iets vertellen over hun favoriete Spaanse wijnregio’s.

Skiën

Wie in het zuiden woont heeft het al kunnen zien. De eerste sneeuw is weer gesignaleerd op de toppen van Spanje’s hoogste bergketen de Sierra Nevada. In dit nummer tips voor een heerlijk weekendje skiën in dit meest zuidelijk gelegen ski-oord van Europa.

Politiek

In het artikel ‘Spanje spreekt’ lees je meer over de protestgeneratie die de Spaanse crisis in het land heeft voortgebracht met onder meer verstrekkende gevolgen in het politieke landschap die wellicht een definitieve vorm krijgen na de verkiezingen van 20 december aanstaande. 

Chic

Benidorm ordinair? Benidorm alleen voor ‘pensionados’? Nee hoor, ontdek het Benidorm Le Chic in dit nieuwste Espanje! nummer. De redactie nam de proef op de som en ontdekte een hele andere kant van deze geboorteplaats van het Spaanse massatoerisme. 

Espanje! lezen?

Dit en nog veel meer vind je in Espanje! Kijk op de website als je tussendoor op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwtjes op het gebied van cultuur. Woon je in Spanje dan kun je je aanmelden als abonnee voor 39,95 euro voor een jaar (4 nummers). Je ontvangt dan ook twee doosjes turrón. Losse nummers zijn overal in Nederland verkrijgbaar voor 4,95 euro.

Dit vind je misschien ook leuk