Nieuw reisprogramma Koning van Hispanje online

door admin
Nieuw reisprogramma Koning van Hispanje online

Winkels woont zelf al bijna 30 jaar in het Catalaanse Barcelona en bezoekt voor De Koning van Hispanje prachtige locaties waar hij aan de hand van korte reportages en portretten verschillen, maar zeker ook verrassende overeenkomsten of raakvlakken tussen Nederland en Spanje blootlegt.

Málaga

In de eerste aflevering neemt Winkels de kijker mee naar het mooie en booming Málaga. Hier bezoekt hij de stichting Picasso en het geboortehuis van deze Spaanse meester. Naar het schijnt verbleef de wereldberoemde schilder drie weken in Nederland. Winkels spreekt hierover en over andere onderwerpen met schrijver en biograaf Rafael Inglada.

Daarna spreekt hij fans en inwoners over hún voetbalclub CF Málaga. In het seizoen 2011 – 2012 speelde hier de Nederlander Ruud van Nistelrooy. Dit was meteen het laatste seizoen van zijn carrière. Edwin spreekt Malagueños onder wie de voetballer duidelijk nog erg geliefd is. 

Tot slot bezoekt Winkels restaurant Vino Mío dat al 12 jaar op succesvolle wijze wordt gerund door de Nederlandse Hélène. Met haar spreekt de journalist over de verschillen in eetgewoonten tussen Spanjaarden en Nederlanders.

Website

Op de website van Koning van Hispanje kunnen kijkers allereerst de eerste aflevering zien. Zijn ze enthousiast zijn geraakt over de filmlocaties dan kunnen ze er ook meer lezen over de bezochte plekken, bijbehorende websites bezoeken en sociale media volgen. De plekken waar de opnames zijn gemaakt zijn allemaal de moeite waard om zelf te bezoeken.

Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver en al sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en sinds 2000 als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist. Winkels is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verschijnt Winkels’ derde roman, Het oog van de orkaan.

Volgende aflevering

Een tipje van de sluier opgelicht: de volgende aflevering speelt zich af in de enige woestijn die Europa kent en die te vinden is in de Andalusische provincie Almeria en langs de Costa Tropical. Deze zal eind mei / begin juni online te zien zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk