Barcelona voor even stripboekhoofdstad van de wereld

door admin
Barcelona voor even stripboekhoofdstad van de wereld

De beurs trekt grote artiesten aan, zoals de Amerikaan Frank Miller, de vernieuwer van Batman, en de Libanese Zeina Abirached, romanschrijfster en illustrator uit Beiroet. 

Paling en Ko

De beurs die jaarlijks wordt gevierd, werd afgelopen donderdag geopend en is aanzienlijk groter dan voorgaande jaren. Met 45.000 m2 is de beurs 25% groter dan de vorige editie. Er worden zo’n twintig echte auto’s en motors van de superhelden tentoongesteld. Karakterontwikkelingen van striphelden worden besproken en de tachtigjarige striptekenaar Francisco Ibáñez, de maker van Mortadelo y Filemón wordt in het zonnetje gezet. (In het Nederlands uitgebracht als Paling en Ko). De poster van deze beurs is ook door Ibáñez gemaakt. Tijdens de beurs komt men allerlei interessante dingen te weten over het leven van deze striptekenaar, zowel over zijn werk als over hem persoonlijk. 

Activiteiten

Er zijn diverse activiteiten, onder andere in samenwerking met het Pradomuseum in Madrid en het Catalaanse Nationaal Museum van de Kunst (MNAC) in Barcelona, zoals discussiegroepen, presentaties van nieuwe albums, signeersessies, en wedstrijden voor de best verklede superheld. 

Noemenswaardig is ook de expositie over superhelden in de problemen: hier worden stripwerken tentoongesteld, waarin superhelden geconfronteerd worden met emigratie, armoede, ontslag of klassenstrijd. 

De beurs hoopt op een nieuw record in bezoekersaantal en duurt nog tot aanstaande zondag.

Dit vind je misschien ook leuk