Twee Baskische restaurants in top tien Tripadvisor

door admin
Twee Baskische restaurants in top tien Tripadvisor

Die miljoenen meningen worden door Tripadvisor gereviseerd op kwantiteit en kwaliteit en teruggebracht tot handige top tien-lijstjes. Zoals deze ‘Best Fine Dining Restaurants’ categorie ‘wereld’. De top tien van door reizigers gekozen favoriete restaurants is rijkelijk met Michelinsterren bedeeld. Er staan drie Britse restaurants in, twee uit Frankrijk en dus ook twee uit Spanje. Drie andere restaurants zijn te vinden in Brazilië, Noord-Amerika en Italië. 

Martín Berasateguí

De twee Spaanse restaurants liggen allebei in het Baskenland. De streek die inmiddels wereldwijd wordt geroemd om zijn fantastische moderne keuken op basis van vaak traditionele en lokale ingrediënten. Een van de Spaanse restaurants schopte het alweer voor het tweede jaar tot nummer één van deze lijst. Dat is Martín Berasateguí, genoemd naar de chef die er de scepter zwaait. Naar de gerechten van dit restaurant in Lasarte, even buiten San Sebastián, wordt verwezen met de term ‘culinaire poëzie’.

Azurmendi

Het tweede Spaanse restaurant in de lijst staat op nummer tien. Het is Azurmendi in de modern vormgegeven eettempel op een berg met fantastisch uitzicht in Larrabetzu, even buiten Bilbao. Hier bepaalt chef Eneko Atxa de teneur en krijgen gasten eerst een rondleiding door de kassen, waar hen alvast de heerlijkste smaakmakers worden aangereikt in de vorm van uiterst verfijnde en hemels smakende, kleine hapjes. Atxa opende recent een restaurant in het Londense One Aldwych Hotel. Hij leerde de kneepjes van het vak trouwens eerst nog bij Martín Berasateguí. 

De top

Tussen deze twee Spaanse culinaire meesters in vinden we op 2 het met drie Michelinsterren bekroonde Franse Maison Lameloise in Chagny. Gevolgd door L’Auberge de l’ILL in Illhaeusern, eveneens in Frankrijk. Op de vierde plaats staat meteen het beste Britse restaurant Le Manoir Aux Quat’ Saisons in Great Milton. De vijfde plaats wordt ingenomen door Don Alfonso in het Italiaanse Sant’Agata Sui Due Golfi. Op zes staat Alinea in Chicago in de VS, op zeven Waterside Inn in Bray on Thames in Engeland en op de achtste en negende plaats respectievelijk Voila Bistrot in het Braziliaanse Paraty en Adam’s in Birmingham. 

Dit vind je misschien ook leuk