Betalen voor het doen van een siesta in Madrid

door admin
Betalen voor het doen van een siesta in Madrid

Steeds vaker wijzen onderzoeken ons weer op de voordelen van het af en toe je ogen sluiten als je daar behoefte aan op onze gezondheid. Het bedrijf Siesta and Go in Madrid speelt daar mooi op in en is de eerste zaak in Spanje waar je tegen betaling je even kunt terugtrekken om een siesta te houden. Dit kan in een bed, in een stoel of zelfs in een privé-kamer. Je wordt subtiel gewekt als de tijd om is door een medewerker en kunt er koffie drinken, krijgt sloffen en een comfortabel t-shirt en er is wifi voor wie niet kan slapen.

Siesta and Go is gevestigd in een zakenwijk vol kantoorgebouwen en biedt zodoende een vluchtplek voor wie even tot zichzelf wil komen. Eigenaresse Estrella Jorro de Izna nam het concept mee uit Japan. Het bestaat ook al in Argentinië en België, zo schrijft El Pais. Tot nu toe is het nog maar een keer voorgekomen dat alle 19 bedden bezet waren. ‘We komen langzaam in de buurt’, aldus De Izna. Ook blijken er ongeveer evenveel mannen als vrouwen te komen. Ze hebben al veel terugkerende klanten.

De prijs is schappelijk: voor 20 euro krijg je drie uur lang een privé-kamer, maar voor 1,50 euro kun je al dertig minuten terecht op een bank. Het laatste wetenschappelijke onderzoek naar Siestas in Spanje werd gedaan in 2009. Hieruit bleek dat slechts 16,2 procent van de Spanjaarden elke dag een dutje doet. 58,6 procent gaf aan nooit een siesta te houden. 

Lees ook:

Dit vind je misschien ook leuk