Antonio Banderas ontvangt Spaanse prijs voor Cinematografie

door admin
Antonio Banderas ontvangt Spaanse prijs voor Cinematografie

Banderas heeft volgens de jury ‘de weg geopend voor veel Spaanse acteurs en actrices’ naar een internationale carrière. Weinig Spaanse acteurs genieten ook zoveel internationale erkenning als Banderas. Waarschijnlijk zijn enkel regisseur Pedro Almodóvar, acteurs Javier Bardem en Penélope Cruz op zijn niveau internationaal gezien.

‘Vol van dankbaarheid’

Banderas vernam het nieuws na een werkdag op het filmfestival van Ischia, dat ligt op het gelijknamige eiland in de baai van Napels in Italië. Hier presenteert hij de films Black Butterfly en Stoic. De acteur, regisseur en producer gaf aan overdonderd te zijn. ‘Ik accepteer deze prijs vol van dankbaarheid, nederigheid en verantwoordelijkheidsgevoel’. Hij is zich bewust van de grootsheid van de mensen die voor hem deze prijs wonnen, zo zei hij tegen de pers. 

Moeilijk

Banderas woont in het Engelse graafschap Surrey samen met zijn Nederlandse vriendin Nicole Kimpel. Zijn jaar begon moeilijk met een hartaanval, waarvan hij gelukkig goed is hersteld. Bovendien zag hij zich genoodzaakt terug te trekken uit een belangrijk cultureel project in zijn geboortestad Málaga, waar hij aan deelnam op basis van negatieve commentaren, roddels en misvattingen. 

Lees ook: Antonio Banderas trekt zich terug uit cultureel project in hartje Málaga en Nieuwe beroemde inwoner voor Málaga.

Dit vind je misschien ook leuk