Elf avontuurlijke activiteiten voor in de vakantie

door admin
Elf avontuurlijke activiteiten voor in de vakantie

Geen zin in actie, maar liever relaxen in de vakantie? Ook daarvoor zijn er voldoende mogelijkheden die het proberen waard zijn. Ontdek hier elf avontuurlijke activiteiten voor een bijzondere vakantiedag.  

Duiken naar een gezonken schip

In Spanje liggen zo’n dertig scheepswrakken verzonken nabij de kust die toegankelijk zijn voor duikers. De meeste leden schipbreuk zoals het Engelse schip ‘The Llanishen’ dat in de negentiende eeuw door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd. Het schip ligt nog steeds in de wateren van Cap de Creus aan de Costa Brava. In Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote kunnen in één duik zelfs zes scheepswrakken worden ontdekt. Lokale duikverenigingen organiseren een scheepswraktour voor prijzen vanaf 25 euro. Een duikbrevet is hiervoor vereist (PADI Open Water). Nog niet in het bezit van een duikbrevet? Dat is geen probleem, een duikcursus van vier dagen is voldoende voor het behalen van het brevet.

Een ballonvaart over een vulkaan

Een ballonvaart is een prachtige belevenis. Het uitzicht op het landschap vanuit de hemel is spectaculair. Bekijk het landschap van het gewest Gerona eens door de ogen van een vogel en ontdek een gebied met wel 30 vulkaankegels. Geniet van de dorpjes die langs de afgrond gebouwd zijn en de beukenbossen die op de vruchtbare vulkaangrond groeien. Vol de Coloms in Santa Pau (Gerona) organiseert ballonvaarten van anderhalf uur met cava, typisch Catalaanse coca de chicharrones, een boerenontbijt en een ballonvaartdiploma. Daar hangt een prijskaartje aan van(af) 160 euro per persoon.  

 Racen op een circuit

Snelheidsduivels kiezen misschien eerder voor de adrenaline van een autorace, de snelheid, het ronken van de motoren en de geur van verbrand rubber. Wie heeft er niet van gedroomd ooit eens in een raceauto te rijden? Fórmula GT biedt de mogelijkheid in een Ferrari, Porche of Lamborghini te rijden op het circuit van Montmeló (Barcelona), Jarama (Madrid) of Cheste (Valencia). Dit kan vanaf 99 euro.

Relaxen in een Arabisch badhuis

Water heeft in Moors Spanje, met zijn fonteinen, vijvers en waterreservoirs, altijd een grote rol gespeeld. En er was natuurlijk de hamman, een fenomeen dat destijds een culturele erfenis van de Romeinen was. Het hammam Al Ándalus in Granada is gebouwd op de resten van een oud badhuis aan de voet van het Alhambra. Dagelijks kunnen acht sessies worden bijgewoond, reserveren is noodzakelijk. De sessies duren ongeveer anderhalf uur en kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten massages van 15 of 30 minuten. De sfeer is ontspannen met gedempt licht, sensuele muziek en oriëntaalse geuren. Toegangsprijzen tussen de 30 en 115 euro.

Eten in een Michelin driesterrenrestaurant

Met zijn theatrale inrichting en punk chef-kok David Muñoz ziet restaurant ‘DiverXo’ in Madrid zichzelf graag als de Cirque du Soleil van de haute cuisine. Eten bij DiverXo is een buitengewone culinaire belevenis. Het restaurant met liefst drie Michelinsterren bevindt zich in het NH hotel Collection Eurobuilding waarvan het interieur is ontworpen door de Barcelonese designer Lázaro Rosa Violán. Volgens culinair recensent José Carlos Capel staan in de voorraadkast van DiverXo producten uit de hele wereld. Azië of Latijns-Amerika zijn net zo makkelijk op het menu vertegenwoordigd als de traditionele Iberische morcillas. Er is plaats voor 30 gasten per ronde. Ondanks de prijs van de twee menu’s die er worden geserveerd (Xow en Xef) van 195 en 250 euro per persoon is er een lange wachtlijst.

Slapen in een boom

In Lizaso (Navarra) kun je bij Basoa Suites overnachten in een echte boomhut. De bomen staan in het eikenbos van Amati. Per hut, of suite, is er plaats voor twee personen. Er is een bed, een wasgelegenheid, een tafel met stoelen en een terras. Een overnachting kost 90 euro, inclusief ontbijt.

Bergbeklimmen

In de westelijke vallei van Alto Aragón (Hecho, Ansó, Aragués de Puerto, Borau en Aísa) in de regio La Jacetania (Huesca), liggen enkele van de grootste bossen van de Pyreneeën. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: in het gemengde beuken- en sparrenbos zijn meer dan honderd hunebedden, prehistorische stenen en steencirkels te vinden. Vanaf het recreatiegebied van La Selva de Oza is het mogelijk omhoog te klimmen naar Castillo d’Archer (2.378 meter een prachtige berg met de vorm van een kroon. De route heeft goede bewegwijzering en is zonder problemen te volgen. De moeilijkheid zit hem eerder in de ongelijke stenen ondergrond en de losliggende stenen.

Vanuit een hangend zwembad naar de zonsondergang kijken

Het door groen omgeven terras van hotel Hacienda Na Xamena op Ibiza is bovenop een steile, 180 meter hoge rots gebouwd. Verscholen in een dennenbos, ligt het weggezakt tussen de rotsen, gebouwd op eilandjes van hout. Er zijn acht zwembaden die onderling met elkaar verbonden zijn zodat het lijkt of het water regelrecht de zee instroomt. Een prachtige plek om, voor 374 euro per nacht, de zonsondergang te bewonderen.

Luxe wijnproeverij bij bodega Contedor

Wijndeskundige Benjamín Romeo behoort tot het selecte groepje van Spanjaarden die van de Amerikaanse wijncriticus Robert Parker een kwalificatie van 100 punten kregen. Hij heeft ‘wijnen uit de schuur’ van hoge kwaliteit en een lage productie. Dat maakt zijn wijn een van de meest begeerde en dure wijnen op de wijnmarkt. Zijn installaties zijn gelegen in San Vicente de la Sonsierra in La Rioja. De Crianza wijnen worden 18 tot 20 maanden in Franse eikenhouten vaten in de kasteelkelder bewaard. Voor een bezoek aan bodega Contador zijn er drie opties. Een bezoek van anderhalf uur met een proeverij van witte en rode wijn. Een tweede mogelijkheid is een bezoek van een halve dag met een rondgang door de Bodega, de kelders en een wijnproeverij met vier soorten wijn. Een derde mogelijkheid is een bezoek ‘a la carte’. Dit duurt een hele dag en is inclusief een proeverij van alle wijnen van de bodega, plus een speciale activiteit zoals een ballonvaart of een boerenlunch.

Vliegen in een gevechtsvliegtuig

De pilotenopleiding van de luchthaven van Igualada (Barcelona) biedt de mogelijkheid om in een razendsnelle Yakovlev-5 te vliegen. Het pakket bestaat uit een instructie van 45 minuten, het doornemen van de vliegbegrippen en een vlucht van 20 minuten. Daarbij is er de mogelijk ook zelf het toestel kort te besturen. Vliegervaring is niet vereist. Dit avontuur kost 249 euro per persoon. 

Een maraton lopen

Als je van plan bent maar één keer in je leven een marathon te lopen, dan kan die maar beter heel speciaal zijn. Om mee te kunnen doen aan de Maratón del Lobo, Bike&Trail Experience, heb je wel een goede conditie nodig. De marathon bestaat uit een run van 42 kilometer (op 6 augustus). Het inschrijfgeld is 25 euro met vertrek vanaf Cerezo de Abajo en Cerezo de Arriba (Segovia).

Dit vind je misschien ook leuk