De beste flamenco in Murcia tijdens het festival del Cante de las Minas

door admin
De beste flamenco in Murcia tijdens het festival del Cante de las Minas

Door kenners wordt dit gezien als een van de puurste flamencofestivals in Spanje. Niet ver van de provinciehoofdstad Murcia ligt het dorp La Unión, in een oud, vijftig tinten bruin mijngebied. Hier haalden de Romeinen al van alles uit de grond, waaronder zilver en lood. Sterker: toen Julius Caesar regeerde waren deze mijnen de belangrijkste leverancier van dit soort metalen voor het hele Rijk.

Vermaard festival

Alle sterren treden vroeg of laat op in de fraaie markthal van La Unión, voor een kritisch, maar vaak ook enthousiast publiek. Ben je in de buurt, probeer dan één van de concerten van de gevestigde namen te bezoeken. Zijn die al uitverkocht, ga dan naar de halve of hele finale van de talentenwedstrijd, waar de sterren van mañana optreden.

Boek over Zuidoost-Spanje

Het festival van La Unión komt aan bod in het zojuist verschenen boek Zuidoost-Spanje – Magisch Murcia, Alicante en Almería, van Sander de Vaan. Deze schrijver/journalist woont en werkt al jaren in de regio en publiceerde onder meer in De Volkskrant, NRC, Die Welt en El País.

In zijn boek neemt De Vaan de lezer mee op een wervelende toer langs alle hotspots in de regio Murcia, inclusief uitstapjes naar Almería en Alicante. Maar Zuidoost-Spanje is veel meer dan een reisgids; het bevat ook vele persoonlijke anekdotes en boeiende ontmoetingen met goudeerlijke obers, wijze wijnboeren, originele chefs de cuisine, hartstochtelijke zigeunerinnen en nog veel meer.

EERSTE BOEK OVER MURCIA, ALICANTE EN ALMERÍA

Zuidoost-Spanje is het eerste Nederlandstalige boek over Murcia en omstreken. Dit gebied raakt steeds meer in trek bij toeristen uit de Benelux vanwege het ideale klimaat, historische steden als Cartagena (gesticht door de oom van Hannibal), relaxte kuuroorden als Archena en Fortuna, ongerepte natuurgebieden als de Sierra Espuña en – in Almería – Cabo de Gata én de rijke gastronomie. Zuidoost-Spanje ademt de passievolle sfeer van de streek, waar deadlines nimmer dodelijk zijn en men werkt om te léven en niet andersom!

In september is een fragment uit deze gids te lezen in het tweede nummer van het magazine Por Favor. Dit nieuwe magazine van uitgeverij Edicola biedt boeiende info over de mooiste bestemmingen in Spanje, de rijke cultuur en gastronomie van het land en nog veel meer, van de hand van voornamelijk Nederlandstalige schrijvers en journalisten die al jaren in Spanje wonen.

Zuidoost-Spanje behoort tot een reeks gidsen geschreven door locals over verschillende delen van Spanje. Als eerste verschenen daarin afgelopen mei de titels over Málaga door Else Beekman, Valencia door Fleur van de Put, Extremadura door Pieter Jan van der Linden en Costa de la Luz door Pauline Blom.

Dit vind je misschien ook leuk