Spaans koken was nog nooit zo ongecompliceerd

door admin
Spaans koken was nog nooit zo ongecompliceerd

Dat kan met deze herziene uitgave van Reiskookboek Spanje uitgegeven door Nijgh en Van Ditmar. Dit boek verscheen in 2007 bij Uitgeverij Unieboek – Spectrum BV. HEt accent ligt op makkelijke en snelle recepten en gerechten die eenvoudig te maken zijn of je nu kampeert of in een appartement verblijft waar je het moet doen met beperkte culinaire middelen. Ook voor wie wel lekker wil eten, maar daarvoor geen zin heeft om urenlang in de keuken te staan is dit een heerlijk boek. Volgens Kleyn bestaan er niet eens gerechten waarvoor je drie pitten tegelijk nodig hebt in huiselijke keukens van Spanje. 

De ingrediëntenlijstjes in Vakantiekookboek Spanje zijn zeer overzichtelijk en je maakt kennis met het echte Spanje van de jamón Iberico, van de chorizos, van een groot repertoire aan vis en visgerechten en van de fantastische wijnen. Ook laat Kleyn het niet na om de uitstekende Spaanse conserven te roemen. Vis, vlees en groente in blik zijn dikwijls van superieure kwaliteit en kunnen dan ook goed in diverse gerechten gebruikt worden.

Als je de Spaanse taal niet machtig bent biedt Kleyn uitkomst met handige woordenlijstjes, die hij bovendien ook in het Catalaans weergeeft omdat veel toeristen juist naar de kusten van Catalonië gaan. De Catalanen willen je vaak best in het Spaans te woord staan, maar je maakt natuurlijk een goede beurt als je je bestelling in het Catalaans opgeeft. Van diverse vissoorten heeft Kleyn ook de Baskische namen opgegeven. 

Dit heerlijke eetboek bevat alles wat de vakantieganger nodig heeft: tips, informatie over lokale keukentradities, culinaire woordenlijsten als hulp bij het boodschappen doen, en natuurlijk ook heldere recepten. Natuurlijk kun je er ook in Nederland en België mee uit de voeten. Leer meer over boodschappen doen in de verschillende type winkels, over ham en wijn en maak salades, tapas, (maaltijd)soepen, rijst en pasta, vis, vlees, groenten en desserts. 

Onno Kleyn

Onno Kleyn is al bijna dertig jaar culinair- en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde al zo’n veertig boeken vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2016 verscheen zijn veelgeprezen culinair compendium ‘De grote Kleyn’. 

Dit vind je misschien ook leuk