De fijnste baaien van Alicante om nog voor het hoogseizoen te bezoeken

door admin
De fijnste baaien van Alicante om nog voor het hoogseizoen te bezoeken

Toch is de Costa Blanca niet voor niets ontzettend geliefd onder toeristen uit het noorden van Europa. Trouwens ook onder Spanjaarden zelf, die als het te warm wordt in het binnenland massaal naar hun tweede huizen trekken om er hun zomers door de brengen. Het mediterrane klimaat, het turkooizen water en de heerlijke stranden langs een kustlijn van meer dan 240 kilometer vormen een garantie voor een heerlijk verblijf.

Terwijl je sommige stranden in Alicante in het hoogseizoen (van grofweg de derde week van juli tot eind augustus) beter kunt mijden, zijn ze voor en na die tijd rustig genoeg om te bezoeken. Blijf buiten het hoogseizoen op dagen met mooi weer ook op zondagen uit de buurt. Dan is het doorgaans ook overal erg druk. We omschrijven hier een aantal stranden ter inspiratie.

Cala Baladrar, Benissa

De baai Baladrar in Benissa staat bekend als de ‘mooie poort naar de Middellandse Zee’. Benissa ligt op minder dan een half uur rijden van Bendiorm in de Marina Alta. Dat is het gebied met de mooiste landschappen van de hele provincie Alicante. De baai ligt beschut achter een hoge klif en was ooit onderdeel van het ‘Sesters’-ravijn en bestaat uit twee delen: Baladrar en Goleta. Het water is hier ondiep en kristalhelder. Dat maakt de baai ideaal voor snorkelen en duiken.

Cala de la Granadella, Jávea

Heel dicht bij Cala Baladrar ligt Cala Granadella in de gemeente Jávea of Xàbia in het Valenciaans. Een prachtige inham tussen hoge rotsen met azuurblauw water en wit zand. De baai is toegankelijk via een weg met dezelfde naam. In het hoogseizoen is het hier heel druk, want niet zo groot. Als het nog niet zo warm is, kun je de prachtige route lopen langs de Castell de la Granadella-route. In het heldere water wordt eveneens veel gesnorkeld.

Cala Barraca of Portitxol, Jávea

Nog een prachtige plek in Jávea. Cala Barraca of Portitxol is een inham met een rustieke uitstraling (grindzand en rots). De baai ligt tussen Cap Prim en Cap Negre en met de auto bereikbaar via de weg Cabo de la Nao of te voet vanaf de Mirador de la Cruz. De uitzichten zijn prachtig. Niet alleen vanwege de fraaie kleur van het heldere water, maar ook omdat tegenover de Barraca het eiland Portitxol ligt. Dat is bekend om zijn grote botanische en archeologische waarde.

Cala del Moraig, Benitachell

We zijn nog steeds in de regio Marina Alta, maar stoppen nu bij Cala del Moraig. Als het hoogzomer is, mijd je deze plek waarschijnlijk liever. Al die mensen komen hier niet voor niets op af. Het strand is paradijselijk, de rotsformaties indrukwekkend en het turkooisblauwe water meer dan aantrekkelijk. Bovendien vind je er de Cueva de los Arcos, een holte gevormd door verschillende bogen in de zee. De capaciteit van deze baai is beperkt, dus zorg dat je er vroeg bent.

Racó del Conill, Villajoyosa

Tussen de kliffen van ‘Colada de la Costa’ in de gemeente Villajoyosa (Marina Baja) ligt de naturistenbaai ‘Racó ​​del Conill’. Het ligt op slechts 3 kilometer van het centrum van Villajoyosa en het strand bestaat uit kiezels vermengd met zand. Het strand van slechts 160 meter lang wordt gesplitst door een in zee stekende grote en vlakke rots. Van oudsher is het vanwege diverse verscholen plekjes een nudistenstrand, maar ook met badkleding kun je er prima terecht. Snorkelliefhebbers vinden rond de ‘rotstong’ een mooie onderwaterwereld.

Tabarca-strand, Alicante

Het strand van Tabarca ligt op het gelijknamige en enige bewoonde eiland in de regio Valencia. Het is klein met zijn 1.800 meter lang en 400 meter breed. De meeste toeristen komen er voor een dag en varen vanuit Alicante, Benidorm of Santa Pola erheen. De mini-archipel bestaat uit vier eilandjes: Tabarca, La Cantera, La Galera en La Nao. Sinds 1986 is het gebied bestempeld als zeereservaat, mede dankzij de onderzeese grasvelden met Posidonia oceanica. De stranden zijn prachtig.

Huur een vakantiehuis aan de Costa Blanca

Heb je zin gekregen in een verblijf in de buurt van alle bovengenoemde baaien en stranden en nog geen onderkomen? Huur een vakantiehuis aan de Costa Blanca. Je vliegt op Alicante, laat je ophalen of huurt een auto en rijd naar je volledig ingerichte woning. Met een vakantiehuis of -appartement ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt lekker thuis koken en eten op je terras of een van de gezellige kustplaatsen bezoeken in de buurt voor een hapje en drankje of een dagtrip.

Laat je helpen door CasaLasDunas

CasaLasDunas kan je helpen bij het vinden van je perfecte vakantiehuis. Of je nu een villa met eigen zwembad zoekt waar je met je hele familie in past, of een mooi, bescheiden appartement met zeezicht, keuze genoeg. Kijk op de website van dit familiebedrijf dat al decennialang is gevestigd aan de Costa Blanca of neem vrijblijvend contact op met een van hun medewerkers. Persoonlijke services staat bij CasaLasDunas op één!

Dit vind je misschien ook leuk