Grootste stijging Spaanse huizenprijzen sinds 2007

door admin
Grootste stijging Spaanse huizenprijzen sinds 2007

In sommige steden was de stijging ten opzichte van een jaar geleden zelfs ruim 8%, aldus blijkt uit de IMIE General y Grandes Mercados. Het gaat om de grootste stijging sinds de piek van de boom in 2007. De stijging van de prijzen wordt aangedreven door die in provinciehoofdsteden en grote steden. Hier stegen de prijzen met 8,7% op jaarbasis. De gegevens zijn gebaseerd op de waarde van afgebouwde en gebruikte woningen. Sinds de bodemprijzen in het eerste kwartaal van 2015 betreft de gemiddelde stijging al 10,3%. 

De cumulatieve daling van de huizenprijzen sinds de piek van de bouwboom in Spanje is nog steeds 36,7%. En langs de Mediterrane kust loopt dit percentage op tot 45,8% minder dan toen de hoogste prijzen werden betaald. 

Elke maand berekent Tinsa de variatie op jaarbasis van een vierkante meter ten opzichte van 2001. Als basis wordt 1.000 genomen. De woningmarkt wordt hiertoe door Tinsa opgedeeld in vijf gebieden: provinciehoofdsteden en grote steden; stedelijke gebieden; de mediterrane kust; Balearen en Canarische Eilanden en een restcategorie. In de eerste categorie stegen de prijzen met 5,4%, in stedelijke gebieden met 5,7%, langs de mediterrane kust met 0,3%, op de Balearen en de Canarische Eilanden met 5,6% en de rest met 1,1%.

Dit vind je misschien ook leuk