Aantal toeristen in Spanje met 2 procent gedaald in augustus

door admin
Aantal toeristen in Spanje met 2 procent gedaald in augustus

Het is de eerste keer in augustus dat er een daling van toeristen was te zien in Spanje sinds 2009, zo blijkt uit officiële gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek INE. Toeristen kiezen opnieuw voor landen als Turkije en concurrenten voor zontoerisme in Noord-Afrika zoals Tunesië en Egypte nu daar de rust weer terug is gekeerd. Tussen januari en september daalde het aantal toeristen met 0,1% tot een totaal van 57,3 miljoen bezoekers.

‘Low cost toerisme uitgeput’

Experts waarschuwen al dat het ‘low cost toerisme’ in Spanje ‘is uitgeput. Ze bevelen de sector aan installaties te verbeteren en zich meer te richten op winkeltoeristen, cultureel toerisme en gastronomisch toerisme.

Kwaliteitstoerisme

De Spaanse regering komt begin volgend jaar met een strategie gericht op de toekomst van het toerisme in Spanje, zo zei Reyes Maroto, minister van Industrie, Handel en Toerisme, dinsdag in het Spaanse parlement. ‘Het zal een routekaart zijn’ die meer is gericht op kwaliteitstoerisme dan op kwantiteit.

Ondanks dat er minder toeristen naar Spanje kwamen, gaven ze volgens de minister wel meer uit. De uitgaven stegen met 2,8%.

Dit vind je misschien ook leuk