Inditx, Mercadona en El Corte Inglés stijgen op wereldranglijst ‘retail’

door admin
Inditx, Mercadona en El Corte Inglés stijgen op wereldranglijst 'retail'

Het onderzoek Global Powers of Retailing werd uitgevoerd door Deloitte en de ranglijst wordt aangevoerd door Wal-Mart, Costco en Kroger. Het Spaanse Inditex, moederbedrijf van modeketens als Zara en Bershka, staat op de 35e plek. De Mercadona is de tweede Spaanse benoeming in de lijst op nummer 41. Inditex steeg drie plekken en Mercaonda zes. Beide staan dus in de top 50. 

El Corte Inglés is te vinden op nummer 62 en maakt de grootste stijging mee onder de Spaanse bedrijven. De warenhuisketen steeg 9 plekken.

De twee andere Spaanse retailers op de lijst daalden. Dia ging omlaag van 98 naar 105 en Grupo Eroski van 168 naar 183. 

Inditex is de tweede benoeming op deze wereldranglijst op het gebied van mode en wordt alleen voorgegaan door TJX Companies. Het bedrijf dat werd opgericht door Amancio Ortega staat zelfs voor de andere Europese retailer H&M die een plek daalde en nu op 43 staat. Inditex is bovendien het retailbedrijf dat van alle 200 bedrijven in de meeste landen aanwezig is. Mode van Inditex is te koop in 96 landen. 

El Corte Inglés is van de Spaanse benoemingen het bedrijf dat het meeste steeg met 9 plekken. Hiermee staat het warenhuis op de vierde plek in de categorie warenhuizen. Dat is één positie hoger dan in de vorige editie. Macy’s komt hier als eerste op nummer 37. 

De top vijf van retailers bestaat opnieuw uit Wal-Mart op 1, gevolgd door Costco, Kroger, Amazon en Schwarz.

Samen factureerden de 250 opgenomen bedrijven ruim 18 miljard dollar (15,8 miljoen euro). Sinds 2012 is dat een toename van 3,3%.

Dit vind je misschien ook leuk