Huawei brengt techniek voor zonne-energie naar Spanje

door admin
Huawei brengt techniek voor zonne-energie naar Spanje

Dat merk bezit op dit moment naar eigen zeggen een wereldwijd marktaandeel van 56 procent van de wereldmarkt van fotovoltaïsche omvormers. Een zonnestroominstallatie zet zonlicht om in elektriciteit. Eerst verzamelen zonnepanelen zonne-energie in de vorm van gelijkstroom. Vervolgens verandert een omvormer die gelijkstroom in wisselstroom zodat de energie gebruikt kan worden. Deze omvormers zijn zodoende belangrijk om op een efficiënte wijze van de opgewekte energie gebruik te maken. 

Volgens Huawei is het te danken aan de integratie van zijn fotovoltaïsche, digitale en verbonden technologie dat de ‘slimme omvormers¡ de productie van elektriciteit optimaliseren en ongeveer 2 procent 2% efficiënter zijn. Dat betekent hogere prestaties en een beter rendement op de investering. 

Het bedrijf betrad met Huawei Fusion Solar vijf jaar geleden de zonne-industrie en maakt nu de stap naar Spanje omdat dit land een ‘prioriteit’ vormt. Huawei wil ‘bijdragen aan de economische groei’ van het land en dit streven valt ook samen met de consolidatie van de fotovoltaïsche sector in Spanje, waar de regering vorig jaar oktober een einde maakte aan de belasting op de ontwikkeling van fotovoltaïsche zonne-energie en op eigen verbruik. Naast de afschaffing van deze ‘zonbelasting’ bevatte het koninklijk besluit diverse maatregelen ter bevordering van het eigen verbruik. Direct sprongen bedrijven zoals Ikea en Leroy Merlin in op dit nieuws door zonnepanelen aan particulieren consumenten aan te bieden.

Marktpotentieel van 5 miljard euro

Volgens gegevens van de Spaanse Fotovoltaïsche Unie werd vorig jaar 261,7 megawatt fotovoltaïsch vermogen werd geïnstalleerd. Dat is een toename van 94 procent in vergelijking met de 135 megawatt die in 2017 werd geïnstalleerd en bijna 500 procent ten opzichte van 2016 (55 megawatt). De groeivoorspellingen voor de komende jaren 2019 en 2020 wijzen op een marktpotentieel van 5 miljard euro.

Dit vind je misschien ook leuk