Aantal werkende vrouwen in Spanje onder Europees gemiddelde

door admin
Aantal werkende vrouwen in Spanje onder Europees gemiddelde

Volgens berekeningen van Eurostat is het verschil in het aantal vrouwen met een baan versus het aantal mannen met een baan in alle EU-landen gemiddeld 10,5 punten. Spanje heeft een score van 11 punten waarmee het verschil net boven het gemiddelde komt.

Het verschil tussen werkende vrouwen en werkende mannen is het grootst in Malta waar de score op 20,4 punten uitkomt. Hier heeft 81,2% van de mannen en 60,8% van de vrouwen een betaalde baan. Malta wordt gevolgd door Noord-Macedonië met een score van 19,7 punten. Een derde plaats is voor Griekenland waar het verschil resulteert in 19,4 punten. In Griekenland heeft 64,7% van de mannen en 45,3% van de vrouwen een betaalde baan. Spanje’s buurland Italië neemt de vierde plaats in waar 67,6% van de mannen en 49,5% van de vrouwen een betaalde baan heeft.  

Het relatieve aantal vrouwen met een baan is het hoogst in Litouwen (met een verschilscore van 1,7 punten). Daarna volgen Finland (2,9 punten) en Zweden (3 punten). Spanje staat in deze lijst met 11 punten op nummer 12. Boven Spanje, op nummer 11 staat Montenegro, onder Spanje staat Ierland op nummer 13.

In Spanje neemt 67,9% van de mannen actief deel aan het arbeidsproces, voor de vrouwen is dit 56,95%. In de autonome regio Castilla-La Mancha is het verschil met 19,2 punten het grootst, op de voet gevolgd door Ceuta en Melilla. In de regio Galicië is het verschil tussen het aantal werkende vrouwen en werkende mannen het laagst binnen Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk