Weer liquidatie aan Costa del Sol, Nederlandse huurmoordenaar gezocht.

door admin
Weer liquidatie aan Costa del Sol, Nederlandse huurmoordenaar gezocht.

Het slachtoffer, een 60-jarige Fransman werd opgewacht door twee gemaskerde mannen in een blauwe Renault Megane. Toen hij in zijn auto wilde stappen werd hij door de twee mannen beschoten. De liquidatie had plaats vlakbij de camping van Cabopino, aan het stuk van de A7 waar zich ook enkele populaire restaurants bevinden.

Na de aanslag vluchtten de mannen in de blauwe Megane richting Calahonda waarbij zij door een slagboom van de tolweg heen reden.  De Megane later uitgebrand aangetroffen in de bergen rond Mijas Pueblo. De politie kijkt in verband met deze moordzaak uit naar een reeds bekende, gevaarlijke huurmoordenaar. Het betreft een 29-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, 1 meter 80 lang, Arabisch uiterlijk met baard en opvallend mager.

Politiebonden hebben nogmaals benadrukt dat er meer mankracht en geld nodig is om de misdaad aan de Costa del Sol te bestrijden. Volgens de autoriteiten en de politie maken de moordaanslagen van de afgelopen maand geen deel uit van één georganiseerde campagne maar moeten zij gezien worden als op zichzelf staande gebeurtenissen. Een woordvoerder van de Junta de Andalucia voegde toe dat duidelijk moet zijn dat de Costa del Sol volledig veilig is.

Costa aantrekkelijk voor drugsbendes

De Costa del Sol is een aantrekkelijk gebied voor drugsbendes vanwege haar ligging dichtbij de aanvoerroutes van drugs vanuit Noord-Afrika. Daarbij kunnen de bendeleiders onopvallend van een luxe leefstijl genieten als toerist of buitenlands resident. De recente toename van het drugs-gerelateerde geweld wordt in verband gezien met een toename van drugsdiefstallen tussen bendes onderling. Deze drugsdiefstallen zijn relatief lucratief omdat de risico’s ervan opwegen tegen de risico’s van aankoop en transport van de drugs.

Dit vind je misschien ook leuk