Wereldgezondheidsorganisatie onder indruk van Spanje in strijd tegen corona

door admin
Wereldgezondheidsorganisatie onder indruk van Spanje in strijd tegen corona

De regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, Hans Kluge, vertelt in een Twitterbericht onder de indruk te zijn van de ‘helden van de eerstelijns gezondheidszorg’ in Spanje, de ‘solidariteit van de Spaanse burgers’ en de ‘inspirerende daadkracht’ van de Spaanse overheid. Kluge waardeert het voorzichtige optimisme van Salvador Illa, de Spaanse Minister van Volksgezondheid, over de gedurfde maatregelen, de innovatieve aanpak en de moedige beslissingen die hij heeft genomen.

Spaanse minister ‘voorzichtig optimistisch’

Illa bedankte Kluge voor zijn bericht, maar benoemde later ook dat Spanje nog niet klaar is met het voeren van de strijd tegen het coronavirus. “We zijn nu gekomen aan het einde van de eerste fase waarin we de stijgende lijn hebben weten af te remmen. Nu is het aan ons om de tweede fase –het verder ombuigen van de piek – verder door te pakken,” aldus Illa, die voorzichtig optimistisch is over de cijfers die de laatste dagen werden gepresenteerd.

Beelden van samenhorig Spanje

Tegelijk met een artikel over de lof die Spanje vanuit de Wereldgezondheidsorganisatie krijgt, toonde de Spaanse nieuwssite La Vanguardia beelden van Spanje waarin samen wordt gevochten tegen het coronavirus. De nieuwssite brengt de trots van de Wereldgezondheidsorganisatie in beeld door de talloze applauzen te tonen door Spanjaarden vanaf hun balkons voor alle hardwerkende zorgmedewerkers. Applaus door hulpdiensten bij het horen van de eerste optimistische cijfers die de laatste dagen zijn geregistreerd. Applaus voor patiënten die het coronavirus hebben overwonnen en na weken de intensive care weer mogen verlaten.

Ook worden er beelden getoond van spandoeken aan overheidsgebouwen met de inmiddels internationaal bekende oproep #yomequedoencasa (ik blijf thuis). Beelden van het Ifema-beursgebouw waar zorgpersoneel in een paar dagen tijd het grootste ziekenhuis van Spanje hebben opgebouwd om de overvolle ziekenhuizen in de regio Madrid te ontlasten. Beelden van wetenschappers die dag en nacht hebben gewerkt om extra beschermde materialen, zoals maskers en beademingsapparatuur, te maken.

WHO trots op Spanje

Op 11 maart juichte de directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, de houding van de Spaanse premier Pedro Sánchez al toe en werd Spanje een voorbeeld genoemd in de strijd tegen de wereldwijde epidemie van het COVID-19-virus. Ook beaamde de directeur het bericht van Kluge en vertelde ontzettend trots te zijn op de aanpak van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk