Telewerken voor bedrijven in Spanje mogelijk tot 2 maanden na lock down

door admin
Telewerken voor bedrijven in Spanje mogelijk tot 2 maanden na lock down

Elke stap wordt zorgvuldig overwogen en er mogen geen vergissingen worden gemaakt die zouden leiden tot een nieuwe uitbraak van het virus. Daarom bestudeert de regering de mogelijkheid om van bedrijven te eisen nog gedurende twee maanden na de lock down hun werknemers thuis te laten werken voor zover dat mogelijk is. 

De krant El Confidencial wist de hand te leggen op een conceptvoorstel (borrador) met maatregelen waarin het thuiswerken met ‘preferentieel karakter’ wordt gepland tot in de maand juli. Bronnen bij het ministerie van Arbeid hebben geweigerd toe te geven dan wel te ontkennen dat deze maatregelen besproken zullen worden in de ministerraad van dinsdag 22 april.

Volgens bovengenoemd voorstel zouden werknemers die de zorg dragen voor minderjarigen, ouderen of hulpbehoevenden ook gedurende twee maanden na de lock down in aanmerking komen voor de buitengewone maatregelen van flexibiliteit in arbeidsuren. Tot nu toe leidde de arbeidsduurvermindering tot een evenredige verlaging van het salaris, ondanks het feit dat de regering in eerste instantie verklaarde dit gedeeltelijk te gaan compenseren. 

Basisinkomen

Op basis van het document dat El Confidencial in handen kreeg is in elk geval zeker dat het universele basisinkomen dinsdag bij de Ministerraad niet ter sprake komt. Volgens het ministerie van Sociale Zekerheid zal dit eerder pas in de tweede helft van mei worden besproken.  

Dit vind je misschien ook leuk