Internationale investeringsfondsen willen van Spaans vastgoed af

door admin
Internationale investeringsfondsen willen van Spaans vastgoed af

Dit schreef de krant El Confidencial eerder deze week op basis van informatie verstrekt door verschillende bronnen in de sector. Door nu tegen aangepaste prijzen het vastgoed weer van de hand te doen, prikken de investeerders de vastgoedbubbel stuk die ze eerder zelf hebben gecreëerd en die in 2019 tot grote problemen leidde op de Spaanse vastgoedmarkt die voor vooral nieuwe kopers nauwelijks nog toegankelijk was.

Geen risico’s nemen bij mogelijke nieuwe coronagolf

De prijsaanpassing die de investeerders gaan doen zal binnen een marge van 15 tot 50% liggen, waarmee in de meeste gevallen nog steeds winst wordt geboekt. Verkoop van het vastgoed is voor hen nu van belang omdat ze door de coronacrisis een aantal risico’s lopen waarvoor ze niet worden gecompenseerd, zoals uitstel van betalingen en huurverlagingen. Voordat zich in oktober mogelijk een tweede corona-uitbraak voordoet, willen de investeerders zich van deze risico’s ontdoen.

Kopers staan klaar

Aan de andere kant zullen er naar verwachting genoeg partijen klaarstaan om de vastgoedportefeuilles over te nemen zoals Fortress, Anchorage en D.E. Shaw. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zich ook investeerders aandienen die nog relatief onbekend zijn op dit gebied en het eerder niet aan hebben gedurfd zich op deze markt te begeven. Een andere hoofdrol bij de vastgoedverschuivingen is weggelegd voor de Spaanse banken die, nadat ze nu verschillende projecten hebben stilgelegd, naar verwachting aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar weer nieuwe projecten op zullen starten. Als gevolg van de coronacrisis zullen er dit jaar minder zogeheten REO (Real Estate Owned)-transacties plaatsvinden vanuit de banken dan in voorgaande jaren het geval was.

Dit vind je misschien ook leuk