Inwoners regio Madrid zijn goed voor binnenlands toerisme

door admin
Inwoners regio Madrid zijn goed voor binnenlands toerisme

Van alle binnenlandse toeristen in Spanje kwam in 2019 18% uit de regio Madrid. Samen gaven deze toeristen in de maanden juli, augustus en september zo’n 34 miljoen euro per dag en in totaal 3,1 miljard euro uit. Dat zou dit jaar een welkome financiële injectie voor de toeristische sector betekenen, maar met het oog op het aantal coronabesmettingen in deze regio, leeft ook de angst dat de Madrilenen het coronavirus verder door Spanje zullen verspreiden. In de regio Madrid werden rond de 72 duizend besmettingsgevallen geregistreerd en overleden meer dan 9000 mensen aan de gevolgen van Covid-19. 

Meeste geld uitgegeven in Andalusië en Valencia

Na de inwoners uit de regio Madrid, reizen de inwoners van Catalonië (16%) en Andalusië (15,5%) het liefst door eigen land. Toeristen uit Madrid geven de voorkeur aan een vakantie in Andalusië, Asturië, Catalonië of Cantabrië, zo blijkt uit een onderzoek dat begin dit jaar werd uitgevoerd door de Unie ter Bevordering van het Toerisme in Madrid. Echter, als gekeken wordt naar de daadwerkelijk ondernomen binnenlandse vakanties, blijkt dat de meeste vakanties naar Castilië en León, Andalusië, Catalonië en Valencia gaan. 

Vorige zomer gingen de meeste inwoners van Madrid op vakantie in de regio Castilië en León; dat waren in totaal 6,6 miljoen vakanties waarvan 24,7 miljoen overnachtingen, waarbij in totaal 878 miljoen euro werd besteed. Hoewel er minder vakanties in Andalusië en Valencia werden doorgebracht, werd tijdens de gemiddeld langere vakanties in deze regio’s meer geld uitgegeven: respectievelijk 1,3 miljard en ruim 1 miljard euro. 

Volgens een onderzoek van BBVA Research hebben inwoners van Madrid het liefst een tweede huis in Alicante, gevolgd door Toledo, Valencia, Málaga, Barcelona en Castellón.  

Dit vind je misschien ook leuk