Eerste coronaproof kledinglijn in Spanje gelanceerd door Spaanse ontwerper

door admin
Eerste coronaproof kledinglijn in Spanje gelanceerd door Spaanse ontwerper

Javier Simorra, de Spaanse mode-ontwerper, heeft een nieuwe kledinglijn gelanceerd. De collectie, met de naam ‘Urban Protect’ bestaat uit verschillende modellen winterjassen en regenjassen. De hiervoor gebruikte stoffen zijn behandeld met een chemische verbinding die virussen en bacteriën afbreekt. 

Urban Protect binnenkort verkrijgbaar

De collectie Urban Protect is vanaf september te koop in alle winkels van Javier Simorra, maar ook in 30 vestigingen van El Corte Inglés. Deze maand al is de collectie via de website van Javier Simorra te bestellen. Vanwege de speciale behandeling van de stof, zal deze kledinglijn zo’n 30 procent duurder zijn dan normaal. 

Voorzichtigheid blijft geboden

Met Urban Protect wil Javier Simorra door middel van mode en design zijn bijdrage leveren. Toch wijst hij op het belang van het blijven naleven van alle veiligheidsvoorschriften om coronabesmettingen te voorkomen. De kledingstukken zijn geen vaccin of waterdicht schild tegen het virus, maar zijn slechts een aanvulling op andere bescherming en preventiemaatregelen, aldus de mode-ontwerper.

Internationale samenwerking

Aan de ontwikkeling van dit textielproject werkten bedrijven uit verschillende landen mee. Dit internationale samenwerkingsverband van Spaanse en Japanse textielbedrijven en een Zwitsers laboratorium probeert midden in deze pandemie een wereldwijd antwoord te vinden op een mondiaal probleem.

Chemische verbinding op synthetische stoffen

De gebruikte chemische stoffen, op basis van zilvernitraat, zijn goedgekeurd en voldoen aan de Europese normen. Het behandelde materiaal is in internationaal gerenommeerde laboratoria volgens de ISO-normen getest. De chemische verbinding deactiveert het eiwit in het coronavirus. Testen wezen uit dat het materiaal voor 99 procent effectief werkt tegen virussen en bacteriën die 5 tot 20 minuten in aanraking zijn met de stof. Momenteel wordt voornamelijk gewerkt met synthetische stoffen zoals polyester, omdat de effectiviteit daarbij stukken groter is dan bij organische stoffen zoals wol en linnen.

Dit vind je misschien ook leuk