Hard geraakte horeca- en toeristenbranche Costa Blanca krijgt hulp

door admin
Hard geraakte horeca- en toeristenbranche Costa Blanca krijgt hulp

Dit geld zal ter beschikking komen van de meest geraakte bedrijven in de horecasector, hotels, vrije tijdssector, reisbureaus, hotels en cultuur. Zo kunnen 33.000 ondernemingen en zelfstandigen aanspraak maken op financiële steun. Volgens berekeningen van de autoriteiten is dit het aantal bedrijven en zelfstandigen dat het meest te lijden heeft door de effecten van de coronacrisis. Het Covid Samenwerkingsfonds wordt samengesteld en beheerd door de regioregering (50%) in samenspraak met de drie provincies (30%) en de gemeenten (20%).

Het regionale bedrijfsleven dringt al maanden bij de regioregering aan op financiële hulp om te voorkomen dat duizenden bedrijven definitief omvallen. Horecaverenigingen beweren dat alleen al voor hun sector in de provincie Alicante 75 miljoen euro nodig is om te overleven. De wanhoop is de sector zo nabij dat al werd gedreigd met een reeks van protesten als de president voor maandag 18 januari niets van zich zou laten horen. 

Het nieuwe steunfonds, dat in de komende dagen met een wetsbesluit zal worden gespecificeerd, heeft tot doel de Valenciaanse bedrijven die het meest door de pandemie zijn getroffen, weer op de markt te brengen, ‘zodat geen enkel levensvatbaar bedrijf wordt gesloten en geen enkele zelfstandige tot verdwijning is gedoemd is’, legde Ximo Puig uit.

Dit vind je misschien ook leuk