Spanje krijgt eerste accufabriek voor elektrische auto’s

door admin
Spanje krijgt eerste accufabriek voor elektrische auto’s

Minister Reyes Maroto van Industrie, Handel en Toerisme maakte dit publiek-private samenwerkingsverband bekend tijdens de 28e editie van het federale congres UGT-FICA. El Español schreef donderdag dat de Spaanse regering in eerste instantie gaat samenwerken met Iberdrola, SEAT en Volkswagen, maar heeft aangegeven open te staan voor meer partners.

Spanje kan volledig autonoom een elektrisch voertuig produceren

De samenwerking is onderdeel van het zogenaamde PERTE-project, een reeks aan strategische projecten voor economisch herstel en transformatie van de industriesector in Spanje. Het zal bijdragen aan een snellere overgang naar elektrisch rijden in Spanje. Mede hierdoor zal Spanje over de nodige infrastructuur, faciliteiten en middelen beschikken om volledig autonoom een concurrerend elektrisch voertuig te produceren. De Spaanse regering wil hierin investeren zodat Spanje een van de wereldleiders blijft in de auto-industrie.

Akkoord voor een stabiele auto-industrie in Spanje

Minister Reyes Maroto wijst niet alleen op het belang dat Spanje kan concurreren in deze sector, maar is ook verheugd dat ze deze stap kan zetten om de automobiele sector in Spanje zoveel mogelijk te beschermen tegen de grillen van de coronacrisis.

Reyes Maroto: “Sinds het begin van de pandemie hebben we samengewerkt om niet alleen de gezondheid van de bevolking en de werknemers te beschermen, maar ook om de werkgelegenheid in deze sector niet verloren te laten gaan. De sociale dialoog is doorslaggevend geweest om sociale akkoorden te ondertekenen waardoor we deze sector kunnen helpen herstellen en een sterke basis kunnen leggen voor het transformeren en moderniseren van het productiemodel van Spanje.”

Dit vind je misschien ook leuk