Spanje wil tijdelijke werkloosheidsregeling ERTE na mei voortzetten

door admin
Spanje wil tijdelijke werkloosheidsregeling ERTE na mei voortzetten

Dit liet de minister weten op de zevende uitreiking van de Premios Cepyme in Madrid, georganiseerd door werkgeversorganisatie Cepyme voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Volgens de minister zijn de werkloosheidsregelingen ERTE voornamelijk zinvol geweest voor de werknemers uit het mkb. Zij is dan ook van mening dat de overheid deze werknemers ook na mei nog moet blijven beschermen tegen baanverlies. 

Mijlpaal

Díaz noemt het een mijlpaal dat voor het eerst ook werknemers uit het mkb van de ERTE’s gebruik hebben kunnen maken, een regeling die tot vorig jaar alleen was voorbehouden aan werknemers van grote bedrijven. “Terwijl de vorige crisis voor 402.203 zelfstandigen het einde van hun economische activiteit betekende, hebben we nu niet alleen alle zelfstandigen kunnen beschermen, maar zijn er zelfs nog 19.604 zelfstandige ondernemers bij gekomen”, aldus de minister.

Mkb van groot belang voor toekomst Spaanse economie

Ook stak zij de mkb’ers in haar toespraak een hart onder riem met de woorden: “Jullie vormen samen niet alleen het grootste deel van het bedrijfsleven, maar jullie zetten je voortdurend in voor kwaliteit, werkgelegenheid, internationalisering, innovatie, inclusiviteit en duurzaamheid”. Volgens Díaz vertegenwoordigt het Spaanse mkb “een filosofie van verbetering, verantwoordelijkheid en solidariteit die absoluut bedraagt aan de verbetering van het sociale ecosysteem in Spanje”. Het mkb speelt volgens de minister niet alleen een cruciale rol in het economisch herstel en de transformatie van de Spaanse economie, maar ook in een nieuw te bewandelen weg voor het creëren van werkgelegenheid.

Spaanse koning dankt mkb bij uitreiking Premios Cepyme

De Premios Cepyme werden uitgereikt door de Spaanse koning Felipe VI. Ook de koning gaf in zijn toespraak blijk van zijn waardering voor het mkb, dat hij als het hart van de Spaanse economie typeerde. De Premio Cepyme voor Bedrijf van het Jaar ging in deze zevende editie naar Artificial Intelligent Robot. 

Dit vind je misschien ook leuk