Een van eerste transmannen in Spanje bevallen van eerste kind

door admin
Een van eerste transmannen in Spanje bevallen van eerste kind

Voor alle duidelijkheid; een transman is biologisch gezien een vrouw die zich duidelijk mannelijk voelt. Ruben postte op 9 september 2020 zijn eerste foto als een van de eerste zwangere mannen van Spanje op zijn Instagram-account. Op dit account is zijn reis naar het ouderschap te zien.

Bekendheid en normaliseren van zwangere transgenders

Dit platform gebruikt Rubén Castro onder meer om meer bekendheid te geven aan transmannen en hun mogelijke kinderwens. “De bedoeling is om dit te normaliseren”, zo schreef Rubén. Niet alleen is Rubén Castro een van de eerste mannen in Spanje die zwanger raakte, hij maakte ook als eerste in Spanje een documentaire over zwangere mannen zoals hij.

Andere keuzes vanwege kinderwens

Al jong voelde Rubén dat hij in het verkeerde lichaam was geboren en besloot op een gegeven moment om man te worden. Hij koos er tijdens zijn transitie bewust voor om zijn vrouwelijke geslachtsdelen, de baarmoeder en borsten niet te laten verwijderen vanwege zijn diep gekoesterde kinderwens. Hij wilde niet alleen graag zelf zwanger zijn van zijn kind maar hij wilde zijn kind ook graag borstvoeding kunnen geven.

Baby Luar geboren

Deze wens is op 1 mei uitgekomen bij de geboorte van baby Luar. Hoewel Rubén is bevallen van een dochter, schrijft hij bij de bekendmaking van de geboorte op Instagram bewust niet over zijn dochter of zoon. Castro wil bekendstaan en een voorbeeld zijn voor inclusiviteit en diversiteit en hij wil zijn baby dan ook op deze manier opvoeden.

Dit vind je misschien ook leuk