Ryanair reduceert vluchten naar Spanje bij verhoging luchthaventax

door admin
Ryanair reduceert vluchten naar Spanje bij verhoging luchthaventax

In tegenstelling tot het verzoek van AENA, heeft de Spaanse Nationale Commissie voor Markten en Concurrentie (CNMC) juist een verlaging van de luchthavenbelasting van 2 procent voorgesteld. Dat zegt marketingdirecteur Dara Brady van de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair. 

Ryanair verontwaardigd over gemiste steun

Volgens Brady is het onzinnig om uitgerekend nu de luchthavenbelasting te verhogen. Vliegmaatschappijen doen er momenteel alles aan om de tarieven laag te houden om zo veel mogelijk mensen deze zomer weer in het vliegtuig te krijgen. Afgezien van het ongelukkig gekozen moment, vindt Brady 5 procent een ongewoon forse verhoging. 

Bovendien is zij verontwaardigd over het feit dat alleen Air Europa en Plus Ultra financiële steun hebben ontvangen van de Spaanse overheid, terwijl Ryanair de nummer één luchtvaartmaatschappij is voor vluchten van, naar en binnen Spanje. 

Uitbreiding routes in de zomermaanden

Deze zomer vliegt Ryanair vanaf Spanje via 60 routes naar 28 verschillende landen en nog eens 70 routes binnen Spanje. Ryanair voert in Spanje tijdens de zomermaanden wekelijks 2.500 vluchten uit. Met 70 vliegtuigen voor de Spaanse markt geeft deze luchtvaartmaatschappij werk aan 2000 mensen in Spanje. Voor geen enkel personeelslid is nu nog een tijdelijke werkloosheidsregeling ERTE getroffen.

Eind dit jaar worden voor de Spaanse markt de nieuwe Boeing 737 MAX toestellen in gebruik genomen die 4 procent meer zitplaatsen bieden. Ryanair verwacht aankomende augustus weer evenveel passagiers te vervoeren als voor aanvang van de coronapandemie. 

Dit vind je misschien ook leuk