Microsoft opent innovatiecentrum in Barcelona

door admin
Microsoft opent innovatiecentrum in Barcelona

In een persbericht heeft Microsoft laten weten uiteindelijk meer dan 100 werknemers in Barcelona aan de slag te laten gaan. Het gaat om softwarespecialisten op het gebied van Machine Learning (een techniek waarmee software zichzelf verbetert door herkenning van datapatronen) en Deep Learning (herkenning gebaseerd op diepe kunstmatige neurale netwerken). 

Verbetering voor internetgebruik

De kunstmatige intelligentie-innovatie is gericht op verbetering van het internetgebruik. De tak van Microsoft die zich hiermee bezighoudt heeft naast het innovatiecentrum in Barcelona wereldwijd nog zes andere O&O-centra. Voor de hub in Barcelona zullen IT-talenten uit heel Europa worden aangetrokken.

Het innovatiecentrum maakt deel uit van de afdeling Search & AI (Artificial Intelligence), onder leiding van Jordi Ribas, vicepresident van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten. Ribas heeft laten weten overtuigd te zijn van de grote waarde die de hub in Barcelona zal gaan hebben voor Microsoft-gebruikers wereldwijd. 

Spanje heeft potentie belangrijk IT-land te worden

Volgens algemeen directeur Alberto Granados van Microsoft Spanje toont deze investering van Microsoft eens te meer aan dat Spanje over gekwalificeerd personeel beschikt en dat het land ook grote potentie heeft IT-talent uit het buitenland aan te trekken. “Met de hub gaan we de AI verder ontwikkelen, samen met universiteiten, onderzoekscentra en technologiebedrijven. De training in technologieën binnen de Machine Learning zal een belangrijke impuls betekenen voor het digitale talent in Spanje”, aldus Granados. 

Ook vanuit de politiek is enthousiast gereageerd op de vestiging van de Microsoft-hub in Barcelona. Minister Calviño van Economische Zaken en Digitale Transformatie liet weten dat de overheid haar ‘ambitieuze digitale agenda’ hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Volgens de Catalaanse minister Jordi Pugineró van Digitaal Beleid heeft Catalonië potentie om een leidersrol te vervullen voor de ontwikkeling van AI binnen Europa.  

Met het nieuwe O&O-centrum in Barcelona sluit Microsoft zich aan bij andere multinationals zoals Vodafone en Klarna, die eveneens recent in Spanje innovatiecentra openden. 

Dit vind je misschien ook leuk