CEO Ryanair waarschuwt voor ‘drastische’ prijsstijging vliegtickets

door admin
CEO Ryanair waarschuwt voor 'drastische' prijsstijging vliegtickets

De directeur van de Ierse prijsvechter zei zondag in een interview met de Sunday Times: “De reden waarom ik denk dat de prijzen drastisch zullen stijgen de komende zomer, is dat er circa 20 procent minder capaciteit zal zijn bij de luchtvaartmaatschappijen voor vluchten binnen Europa”. Die mindere capaciteit valt volgens O’Leary samen met een groot aantal toeristen op het continent dat met het wegvallen van de mobiliteitsbeperkingen weer reizen gaat plannen. 

Hij voegde daaran toe dat de inkrimpingen van touroperators en vliegmaatschappijen Thomas Cook (6 miljoen stoelen minder), Flybe (8 miljoen stoelen), Norwegian (24 miljoen stoelen) en nu Alitalia met 40 procent minder capaciteit tot gevolg hebben dat er in Europa tot 20 procent minder capaciteit is voor korteafstandsvluchten.

De derde factor van belang in zijn ogen is dat overal de belastingen op vliegen zijn verhoogd. O’Leary maakte van de gelegenheid gebruik om een prijsdaling van vluchten bij zijn eigen vliegmaatschappij voor de komende winter aan te kondigen met als doen om ‘overal marktaandeel te winnen’. 

Easyjet, een directe concurrent van Ryanair, verlaagt niet zijn prijzen, maar is met een economische crisis in het bedrijf van plan om 4.500 werknemers te ontslaan als de markt niet snel herstelt. De niveaus van 2019 worden bij Easyjet tot 2023 in ieder geval niet verwacht. Deze prijsvechter heeft meer zakelijke reizigers.

Dit vind je misschien ook leuk