Spanjaarden drinken veel minder bier buitenshuis

door admin
Spanjaarden drinken veel minder bier buitenshuis

De totale bierconsumptie nam tussen april en juni af met 4,5 procent. Maar de bierconsumptie in de Spaanse horeca zakte omlaag met maar liefst 20 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van Madison Market Research. 

Jacobo Olalla, directeur van het Spaanse biergenootschap, zegt dat de verplaatsing van de bierconsumptie van de horeca naar de huiskamer desastreus kan zijn. Thuis bier drinken is goedkoper, maar bier is van oudsher erg belangrijk voor de horeca en de horeca is op haar beurt weer erg belangrijk voor het toerisme. Deze drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo blijkt ook uit verdere resultaten van het onderzoek. Bijna 30% van de omzet in een gemiddelde bar komt van de bierverkoop.  

Strand

Voor het onderzoek werden 2.003 Spanjaarden verder ondervraagd over hun bezigheden tijdens de zomer. 27% gaf aan met de familie naar het strand te gaan, 26% gaf aan regelmatig een biertje te drinken op een terras of bij een chiringuito. 21% van de ondervraagden ziet bier als een onmisbaar ingrediënt tijdens de vakantie.

Dit vind je misschien ook leuk