Opnieuw haalt Spanje begrotingsdoelstelling niet

door admin
Opnieuw haalt Spanje begrotingsdoelstelling niet

Vorig jaar werd Spanje door de Europese Commissie al op de vingers getikt voor het niet naleven van de gestelde begrotingsnormen. Om het teveel aan tekort in de actuele begroting te motiveren, beroept Madrid zich op de nu al bijna een jaar durende politieke crisis in het land. Spanje zit al sinds 20 december vorig jaar zonder regering nadat uit twee landelijke verkiezingen geen enkele partij een meerderheid behaalde. Een regering samenstellen uit diverse partijen is de parlementaire vertegenwoordiging nog niet gelukt. Een demissionair kabinet kan enkel de lopende zaken afhandelen, en mag dus geen bezuinigingen of belastinghervormingen opleggen.  

De waarnemend regering erkent in het rapport dat de nu aangekondigde maatregelen onvoldoende zijn. Om echt dingen aan te kunnen pakken is een nieuwe regering dringend noodzakelijk wordt gesteld.  

Sinds de financiële crisis begon in 2008, heeft Spanje elk jaar opnieuw een te groot tekort. Nadat de Europese Commissie al diverse keren heeft gedreigd met sancties, wordt nu voor kerst echt besloten of Spanje zal worden gekort op Europese structuurfondsen. 

Dit vind je misschien ook leuk