Al is ‘restaurant’ een wel heel ‘ordinaire’ benaming voor iets exclusiefs zoals deze gelegenheid. Het revolutionaire restaurant van de gerenommeerde chef Paco Roncero blijft één van de duurste eetervaringen ter wereld aanbieden met een menu van €1.800 per gast. Sublimotion is al tien jaar gevestigd in het luxueuze hotelcomplex van de Amerikaanse keten Hard Rock Cafe op Playa d’en Bossa en zet nieuwe maatstaven voor culinaire innovatie en technologie sinds de opening in 2014.
Slechts drie maanden per jaar, tijdens het hoogseizoen, verwelkomt het restaurant elke avond slechts 12 gasten. Die zitten samen aan één tafel in een speciaal ontworpen capsule van 70 vierkante meter. Tijdens de ervaring, die 2,5 uur duurt, worden gasten verwend met gerechten bereid door de tweesterren Michelin-chef Paco Roncero. Bovendien zijn ze op een virtuele reis waarbij ingrediënten rond hun bord zweven, voedsel uit de lucht valt, en de hele kamer transformeert in een meeslepende projectie.
10 Michelinsterren
Het restaurant benadrukt op zijn website dat Sublimotion het resultaat is van “de vereniging van een keukenteam dat gezamenlijk 10 Michelin-sterren” heeft en van het werk “met de slimste ontwerpers, ingenieurs, scenarioschrijvers, componisten en illusionisten”. Vorig jaar in september ontving Sublimotion de National Hotel Award voor het meest opvallende hotelbedrijf in innovatie.
Gastronomie als entertainment op hoog niveau
Het idee achter Sublimotion was om gastronomie als entertainment met een meeslepende show naar een hoger niveau te tillen. Dankzij geavanceerde virtual reality-technologieën kunnen gasten verschillende locaties “bezoeken” zonder hun stoel te verlaten, waarbij ze worden ondergedompeld in een combinatie van muziek, licht, en verrassende projecties.
Inspiratie
De inspiratie voor deze unieke eetervaring ontstond in het onderzoeksatelier van chef Roncero. Daar werkte hij samen met Eduardo Gonzáles, mede-oprichter en creatief directeur van Sublimotion. Hier ontwikkelde de chef nieuwe culinaire technieken en ideeën, die de basis vormden voor het concept van Sublimotion.
De in Madrid geboren Paco Roncero is een pionier van de moderne Spaanse keuken en heeft wereldwijde erkenning gekregen voor zijn innovatieve benadering van eten en zijn gebruik van nieuwe technologieën in de keuken. Buiten Sublimotion leidt Roncero ook andere prestigieuze restaurants en projecten, zowel in Spanje als daarbuiten.
Bekijk ook: Drie Spaanse restaurants bij de beste ter wereld